Gazete Vatan Logo

İntikamcı hamala ağırlaştırılmış ömür boyu hapis

Adana'da 2 yıl önce öldürülen ağabeyi Ferhan Akkuş'un katil zanlısının yerini söylemediği gerekçesiyle Emrah Aytin'i susturuculu tabancayla öldürdüğü, 2 kişiyi de yaraladığı iddia edilen hamal Ayhan Akkuş, 2 yılı geceli gündüzlü hücrede olmak üzere ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına mahkum edildi

Gürselpaşa Mahallesi'nde 27 yaşındaki Ferhan Akkuş ile hırsızlıktan sabıkalı arkadaşı 24 yaşındaki Mehmet Ağkaya arasında 1 Şubat 2004'de selam verme yüzünden kavga çıktı. Ağkaya, Akkuş'u pompalı tüfekle öldürdü. Katil zanlısı Ağkaya kaçarken öldürülen Akkuş'un kardeşi 24 yaşındaki Ayhan ise, ağabeyinin intikamını almak için yemin etti. Ayhan Akkuş, iddiaya göre, ağabeyinin katil zanlısının yerini bildiğini iddia ettiği 19 yaşındaki Emrah Aytin, 43 yaşındaki Rıdvan Yalçın ve 19 yaşındaki Remzi Yalçın'ı 8 Şubat 2004'de kaçırdı. Bir karo atölyesinde 3'üne de işkence yaptıktan sonra Aytin'i susturuculu tabancayla kafasına ateş ederek öldürdü. Cesedini Mersin'in Tarsus İlçesi'ne bağlı Halitağa Köyü yakınlarından geçen sulama kanalına attı. Aytin'in cesedi 13 Şubat 2004'de bulundu.

Cinayetin ardından kaçan Ayhan Akkuş, 30 Ekim 2006'da yakalanıp tutuklandı.

Adana 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde `Amaçlanan sonuca ulaşamamaktan doğan infial sonucu işkence ile kasten adam öldürmek, hürriyeti tahdit' suçlarından yargılanan Akkuş, karar duruşmasında suçlamayı kabul etmedi. Aytin'i tanımadığını söyleyen Akkuş, "Ben İstanbul'da çalışıyordum. Bayram için Adana'ya gelmiştim. Polisler beni yakaladı. Olayla ilgim yok" diye kendini savundu.

Mahkeme heyeti, Akkuş'u intikam için Aytin'i öldürdüğü gerekçesiyle ağırlaştırılmış ömür boyu hapis, 2 kişinin hürriyetini tahdit ettiği için de 5'er yıl 4'er ay hapis cezasına verdi. Akkuş cezasının 2 yılını geceli gündüzlü hücrede geçirmesi de kararlaştırıldı. Kararı fazla bulan Akkuş, "Adil yargılanmadım" dedi.

Haberin Devamı