Gazete Vatan Logo

İntihar eden savcı 4 mektup yazmış

FETÖ soruşturmasında tutuklandıktan sonra cezaevinde intihar ettiği bildirilen Savcı Yiğit, eşi, iki çocuğu ve Cumhurbaşkanı’na mektuplar yazmış

İntihar eden savcı 4 mektup yazmış

Bursa’da, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklandıktan sonra cezaevinde intihar ettiği açıklanan Cumhuriyet Savcısı 50 yaşındaki Seyfettin Yiğit’in ölümünden kısa süre önce dört mektup yazdığı ortaya çıktı.

Savcı Seyfettin Yiğit, 20 Temmuz’da tutuklanarak H Tipi Cezaevi’ne konuldu. Yiğit, Kurban Bayramı nedeniyle ailesiyle açık görüş yaptıktan sonra, bayramının 4’ncü günü olan 15 Eylül gecesi, kaldığı koğuşun tuvaletinde çamaşır ipi ile asılarak ölmüş halde bulundu. Yiğit’in cenazesi geçen hafta cumartesi günü toprağa verildi.

‘FETÖ’cü değilim’

Bursa Cumhuriyet Savcılığı yetkilileri, Yiğit’in ölmeden önce ailesine 3, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ise bir mektup yazdığını belirtti. Yiğit’in ailesine yazdığı mektupta, eşinin çocuklarına çok iyi bakmasını, onlara sahip çıkmasını isterken, çocuklarından ise derslerinde başarılı olmalarını beklediğini yazdığını kaydetti. Yetkililer, Yiğit’in ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hitaben yazdığı mektupta kendisini çok sevdiğini, FETÖ’cü olmadığını hatta İstanbul Kâğıthane’de ortak isimleri tanıdıkları olduğunu yazdığı belirtildi.

Haberin Devamı

19 Eylül tarihli

Yiğit’in eşi Ayşe İlknur Yiğit de şunları söyledi: “Bu mektuplar henüz bize verilmedi. Savcılıkta birine yüzeysel olarak baktım. Mektupta, eşimin, intihar edecekmiş gibi bir ifadesi de yoktu. Yaşananlara, geçici bir süreç gibi bakıyordu. Bu zaman içersinde çocuklara iyi bakmamı istiyordu. Çocuklardan ise derslerini çalışmalarını, bana yardımcı olmalarını beklediğini belirtiyordu. Mektupların üzerinde 19 Eylül tarihi yazıyordu. Beli ki 15 Eylül günü yaşamını yitiren eşim, benim gördüğüm mektup, 19 Eylül pazartesi günü gönderilecekti. Savcılık incelemenin ardından mektupların bize verileceğini düşünüyorum.”

‘Babam başka cemaattendi’

Emir Sultan Camii’ndeki cenaze törenine katılan Yiğit’in çocuklarından 16 yaşındaki Ayça Yiğit, “Babam hayatı boyunca FETÖ’nin karşısında oldu. O Süleyman Efendi Cemaati’ndendi. Onun şehitlik mertebesine ulaştığına inanıyorum. Bu intihar değil, cinayettir. Kendisi bunu yapacak bir insan değil” dedi. Babası ile intihar etmeden önce Kurban Bayramı nedeniyle açık görüşme yaptıklarını ifade eden Ayça, “Durumu bayağı iyiydi. Kötü değil. Konuşmalarımızda bize mektuplar yazdığını ve bunları yavaş yavaş göndereceğini söyledi. Babam bu mektupları son anda yazmadı. Bunlar bir gecede yazılacak mektuplar değil. 3-4 tane var. Cumhurbaşkanı’na da yazmış mektup. Bakalım bekliyoruz. Onlar intihar mektubu değil kesinlikle” diye konuştu.

Haberin Devamı