Gazete Vatan Logo

İntihar eden gencin organları bağışlandı

Zonguldak'ta beyin ölümü gerçekleşen İlkay Tan'ın (33) organları, ailesi tarafından bağışlandı.

İntihar eden gencin organları bağışlandı

Otomobil yıkama servisinde çalışan İlkay Tan, 28 Mayıs'ta Karaelmas Mahallesi'ndeki evinde kendini tavana iple astı. Psikolojik sorunları olduğu öğrenilen İlkay Tan, yakınları tarafından bulunarak ambulansla Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi'ne kaldırıldı. Yoğun bakımda tedavi gören İlkay Tan'ın beyin ölümü gerçekleşti. İlkay Tan'ın yakınları doktorlarla yapılan görüşmenin ardından organlarının bağışlanmasına karar verdi.

Organ nakli ekibi hastaneye gelerek ameliyatla İlkay Tan'ın organlarını aldı. Tandan alınan organların çeşitli hastanelerde nakil bekleyen hastalara nakledileceği belirtildi.

TSK'DAN AÇIKLAMA

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Zonguldak’ta bir donörden, İstanbul'da bulunan bir hastaya organ nakli yapıldığı duyuruldu.

Türk Silahlı Kuvvetlerinden (TSK) yapılan açıklamada, Kara Kuvvetleri Komutanlığından görevlendirilen uçak ile Zonguldak'taki bir donörden, İstanbul'da bulunan bir hastaya organ nakli yapıldığı duyuruldu. Zonguldak’ta iple kendini asarak intihar girişiminde bulunan 33 yaşındaki İlkay T., 7 gün süren yaşam savaşını kaybetti. Beyin ölümü gerçekleşen gencin organları ailesi tarafından bağışlandı. Gencin organları, Kara Kuvvetleri Komutanlığından görevlendirilen uçak ile İstanbul'da bulunan bir hastaya nakil edilmek üzere götürüldü.

Haberin Devamı