Gazete Vatan Logo

İntibak edemediler

2000 yılından önce ve sonra emekli olanlar arasındaki maaş eşitsizliğinin giderilmesi umudu,Yargıtay’a takıldı. 21. Hukuk Dairesi, yerel mahkemenin ret kararını onadı

İntibak edemediler

İntibak zammının 2000 yılından sonra emekli olan 7 milyon kişiye de uygulanması talebiyle açılan davada Yargıtay’ın kararı belli oldu. Eşitsizliğin ortadan kalkması için İbrahim Avcı tarafından açılan davada, Yargıtay 21. Hukuk Dairesi, Ankara 3. İş Mahkemesi’nin ret kararını onadı.

Türkiye Emekliler Derneği’nin (TÜED) Hukuk Danışmanı Avukat Cafer Tufan Yazıcıoğlu, “Yargıtay’dan umduğumuz sonucu ne yazık ki alamadık. Dosyadaki bilirkişi raporu ve ombudsman kararı lehimize olmasına rağmen Yargıtay mahkemenin verdiği ret kararını onadı” diye konuştu.

AYM’ye gidecek

Bu aşamada, dernek üyesi Avcı’nın konuyu bireysel başvuru hakkını kullanarak Anayasa Mahkemesi’ne taşıyacağını açıklayan Yazıcıoğlu, TÜED’in 2000 yılı öncesi emeklilerin intibakında olduğu gibi 2000 yılı sonrası emeklilerin intibak hakkı için başlattığı hukuk mücadelesini sonuna kadar kararlı bir şekilde sürdüreceğini söyledi. Yazıcıoğlu, “Hükümetimizden beklentimiz, 2000 yılı öncesi emeklilerimizde olduğu gibi bir yasayla 2000 sonrası emeklilerimize de intibak hakkı tanınması için Parlamento’da bir çözüm üretmesidir. Emeklilerimiz yıllardır bu düzenlemeyi beklemekte ve umutlarını sürdürmektedirler” dedi.

Haberin Devamı

7 milyon emekli yararlanamadı

Sigortalıların prim kazancı ve prim ödeme gün sayısı aynı olmasına rağmen, farklı tarihlerde emekli olunması halinde emekli aylıkları eşit olmuyor. 2000 yılından önce ve sonra emekli olan SSK’lar arasındaki maaş uçurumunun güncelleme düzenlemeleriyle giderilmesini sağlayan intibak zammı ve bununla ilgili çıkan yasadan, 9.5 milyon emekliden sadece 2.5 milyonu yararlanabildi.