Gazete Vatan Logo

Interpol Başkanının eşi ilk kez konuştu

Çin Hükumeti yetkilileri, 1 haftadır kendisinden haber alınamayan Uluslararası Polis Teşkilatı (INTERPOL) Başkanı Meng Hongwei’nin yasaları ihlal ettiği iddiasıyla gözaltında olduğunu açıkladı. Interpol, Meng'in istifa ettiğini duyurdu. İstifasını sunduğu duyurulan kayıp eski Interpol Başkanı Mıng Hongvey'in eşi, Mıng'ın kendisine en son "Aramamı bekle" ve bıçak emojisi içeren iki mesaj yolladığını açıkladı.

Interpol Başkanının eşi ilk kez konuştu

Uluslararası Polis Teşkilatı (Interpol) Başkanı Mıng Hongvey'in yasaları ihlal ettiği şüphesiyle soruşturma altına alındığı açıklandı.

Çin Komünist Partisi Merkezi Disiplin ve Denetleme Komisyonu'ndan yapılan açıklamada, Çin Kamu Güvenliği Bakan Yardımcısı ve Interpol Başkanı Mıng'ın yasaları ihlal ettiği şüphesiyle soruşturmaya alındığı bildirildi. Interpol tarafından 5 Ekim'de yapılan açıklamada, Fransa'dan Çin'e eylül sonunda gelen Mıng'ın kayıp olduğu ve kendisinden haber alınamadığı kaydedilmişti.

Mıng, Kasım 2016'da Interpol Başkanı seçilmişti.

INTERPOL DUYURDU: İSTİFA ETTİ

Interpol Çin'de gözaltında bulunan Interpol Başkanı Ming'in istifa ettiğini duyurdu.

Ming'in istifa etmesi üzerine yerine Güney Koreli Kim Yong Yang vekaleten başkan olarak atandı

Eski Interpol Başkanı'nın eşi konuştu

Eylül sonundan bu yana kendisinden haber alınamayan eski Uluslararası Polis Teşkilatı (Interpol) Başkanı Mıng Hongvey'in eşi Mıng Grace, olayın uluslararası toplumu ilgilendirdiğini belirterek eşinden en son "Aramamı bekle" ve bıçak emojisi içeren iki ileti aldığını duyurdu.
Mıng Grace, Interpol'ün eşinin istifasını sunduğuna ilişkin açıklamasından önce Interpol'ün merkezinin de bulunduğu Fransa'nın Lyon kentindeki bir otelde basın toplantısı düzenledi.
Güvenlik nedeniyle gazetecilere arkası dönük konuşan ve görüntüsünün alınmasına izin vermeyen Mıng, "Kocamın başına ne geldi bilmiyorum. Bu olay uluslararası toplumu ilgilendiriyor. Onu karşımda görüp sesini duymadığım müddetçe endişelerim bitmeyecek." dedi.
Mıng, eşiyle son olarak 25 Eylül'de haberleştiğini aktararak eşinden önce "Aramamı bekle" şeklinde bir mesaj aldığını, bir süre sonra ise sadece bir bıçak emojisi olan bir iletinin eşi tarafından gönderildiğini belirtti ve ilgili mesajları gazetecilere gösterdi.

Haberin Devamı