Gazete Vatan Logo

İnternetten satış yapmak isteyenler için 10 ipucu

İnternetten para kazanmak çoğu zaman "hayal ürünü" gibi gelse de , aslında İnternet gerçek işlerden çok daha kolay bir şekilde para kazanma yolları sunuyor. İnternetten birçok farklı ürün satarak para kazanmak mümkün. İşte başarılı bir şekilde e-ticaret yapmanın püf noktaları…

İnternetten satış yapmak isteyenler için 10 ipucu

Son yıllarda hızla yayılan ‘internetten para kazanma’ trendinin en kolay yollarından biri de e-ticaret faaliyetleri ile gelir sağlamak. Kişi herhangi bir işte çalışırken bile kolaylıkla gelirini artırabilir. Eğer siz de internetten para kazanmak istiyorsanız Erdal Kaplankesen’in önerilerine kulak verebilirsiniz.

İşte Erdal Kaplankesen’in Posta gazetesinde yayınlanan yazısı…

1- MARKA VE ALAN ADI
Satış yapacağınız markayı şekillendirmekle işe başlayın. Özgün ve akılda kalıcı bir isim olmalı. Bu isme ait com veya com.tr uzantılı alan adı (domain) almayı da ihmal etmeyin.
2 - E-TİCARET PLATFORMLARI
Hepsiburada, GittiGidiyor, Amazon, Sahibinden ve N11 gibi büyük e-ticaret platformlarını her koşulda kullanmanızı tavsiye ediyorum. Kendi web sitenizden satış yapsanız bile bir ayağınız bu platformlarda kuracağınız dükkanlarda olsun. Bu e-ticaret platformlarının sabit online dükkan kirası ve komisyon gibi bazı kuralları bulunuyor.
3 - TASARIM VE İÇERİK KALİTESİ
Kendi e-ticaret sitenizi kuracaksanız, kaliteli ve güven veren bir tasarıma sahip olmasına özen göstermelisiniz. Kullanıcılar sitenizi ziyaret ettiğinde ilk izlenimleri önemli. Ürün fotoğraflarının doğru ve kaliteli olması, içeriklerin düzgün bir Türkçe ile yazılması da dikkat etmeniz gereken detaylar arasında yer alsın.
4 - İLETİŞİM VE MÜŞTERİ DESTEĞİ
E-ticaret sitenize kullanıcıların güvenmesi ve gerekli durumlarda iletişime geçebilmesi için telefon, e-posta ve adres gibi bilgilerinizi mutlaka iletişim bölümünde verin. Ürünler ve diğer konularla ilgili soru iletebilmeleri için de bu kanallar önemli. Sohbet aracı kullanarak canlı online destek de vermenizde fayda var.
5 - MOBİL VE SOSYAL MEDYA
İnternet kullanımının yarısından fazlası mobil cihazlar üzerinden yapılıyor. Bu yüzden sitenizin mobil arayüzü iyi olmalı. İkinci aşamada kendi uygulamanızdan da satış yapmayı düşünebilirsiniz. Sosyal medyadan satış yapmak da çok yaygın. Instagram’dan ve diğer sosyal ağlardan ürünlerinizi sergileyip sipariş alabilirsiniz.
6 - POS VE ÖDEME SİSTEMİ
Ödeme almak için bir altyapıya ihtiyacınız olacak. Pratik ödeme sistemi sağlayan iyzico gibi ödeme platformlarından hizmet alabilirsiniz. Bu ödeme sistemlerini kullanarak Instagram’dan bile sipariş alabilirsiniz. Ödeme kuruluşlarının bu hizmeti, müşterinizin içini güvenlik konusunda da rahatlatacaktır.
7 - TANITIM VE SEO
E-ticaret platformlarındaki hazır trafikten pay alarak satış yapacaksınız. Fakat kendi sitenizden satış yapacaksanız tanıtıma yatırım yapmalısınız. İnternet reklamları ve arama motoru optimizasyonu (SEO) bu anlamda çok önemli. Google’dan arama yapan kişilerin size ulaşması için SEO konusunda detaylı araştırma yapmanızı öneriyorum.
8 - GÜVENLİK VE SERTİFİKALAR
Kullanıcılar alışverişlerini çoğunlukla kredi kartı ile yapacakları için güvenliğe büyük önem vermelisiniz. Sitenizin güvenlik altyapısına, bilgilerin korunmasına ve güvenlik sertifikalarına özen gösterin. İşinizi çok etkileyen bir unsur olacaktır.
9 - HAZIR E-TİCARET SİTESİ
Kendi sitenizi kuracaksanız hazır eticaret paketlerinden faydalanabilirsiniz. İnternette arama yaparak kolay ve hızlı kuruluma sahip, barındırma (hosting) desteği sunan, ürünlerinizi listeleme ve sipariş alma konularında başarılı, ayrıca ödeme altyapısı konusunda da hizmet veren hazır e-ticaret platformlarını bulabilirsiniz.
10 - FATURA VE SATIŞ SONRASI DESTEK
Satışlarınızda müşterinize ürünle birlikte faturasını göndermeyi ihmal etmeyin. Unutmayın, vergilendirilmiş kazanç kutsaldır. Satış sonrası desteğe de önem vermelisiniz. Sorun yaşaması durumunda müşterinizi memnun edecek bir çözüm bulun. En iyi tanıtım, memnun müşteridir.

Haberin Devamı