Gazete Vatan Logo

İnternetten kartlı ödeme rekoru kırıldı: 85 milyar

2017 Temmuz ayında mobilya, market ve giyim sektörlerinde internet ödemeleri ikiye katlandı. Son 1 yılda internetten yapılan toplam kartlı ödeme tutarı da artarak 84.7 milyar TL’ye ulaştı

İnternetten kartlı ödeme rekoru kırıldı: 85 milyar

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) 2017 yılı Temmuz ayı verilerini açıkladı. BKM’nin verilerine göre internetten ödeme alışkanlıklarının her geçen gün artması, kartlı ödeme istatistiklerine de yansıdı. 2016 yılı Ağustos-2017 yılı Temmuz dönemi arasını kapsayan son bir yılda 84.7 milyar TL internetten kartlı ödeme yapıldı. Yıllık yüzde 44 olan büyüme hızının bu seviyede devam etmesi halinde 2017 yılı sonunda internetten kartlı ödeme tutarının yaklaşık 98.4 milyar TL’ye ulaşacağı öngörülüyor.

Temmuz ayı içerisinde yapılan internetten kartlı ödemelerin sektörel dağılımı incelendiğinde mobilya ve dekorasyon sektörü, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 149 artış ve 144 milyon TL ile internetten en fazla kartlı ödeme artışı görülen sektör oldu. 363 milyon TL ve yüzde 119 artışla market ve AVM, 350 milyon TL ve yüzde 102 artışla giyim-aksesuar, 106 milyon TL ve yüzde 91 artışla sağlık ürünleri/kozmetik sektörü internetten en fazla kartlı ödeme artışı görülen sektörler arasında yer aldı.

Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin (MTV) ikinci taksidinin ödendiği Temmuz’da, ödemeleri kapsayan ‘Kamu-Vergi Ödemeleri’ sektöründe kredi kartlarıyla 3 milyar TL’lik ödeme yapıldı. 2016 yılının aynı döneminde yüzde 47 büyümeye denk gelirken rakam, toplam kredi kartı ödemeleri içindeki vergi ödemeleri payı yüzde 4.7’den yüzde 5.5’e yükseldi. Artış, kullanıcıların kredi kartlarını ve bütçelerini daha verimli yönetebilmek için zorunlu ödemelerde daha etkin kullandığı bir ödeme aracı olarak gördüğünü gösteriyor.

Haberin Devamı