Gazete Vatan Logo
Sponsorlu

İnternetteki bilgi kirliliği tarihe karışacak!

Bilgiye ulaşmanın işkenceye dönüştüğü internette, bilgi kirliliği dönemi tarihe karışıyor. 90'ların sonunda hayatımıza giren ve 2000'lerde sınırsızca üretilen içerikler neticesinde karmaşık bir mecraya dönüşen internette bilgiye ulaşmak artık daha kolay hale gelecek.

İnternet ortamında doğru veya yanlış her türden bilginin bulunmasını çok doğal bir sonuç olarak yorumlayan uzmanlar temel sorunun ön planda olan veya arama yaptığımızda karşımıza çıkan sayfalar olduğunu konusunda birleşiyor.

Çözüm nedir?
İnternette her türlü bilginin var olmaya devam edeceğini belirten uzmanlar buna karşın umut vaad eden iki çözümün altını çiziyor. Biri arama motorlarının gelişmesi ile doğru, nitelikli, zaman içinde doğruluğu kanıtlanan bilginin ön plana çıkması, ikincisi de kaliteli içerik sitelerindeki içeriğin daha baskın hale gelmesi.

İnternetin doğası nasıl değişecek?
İnternetteki bilgi kirliliği sorununa değinen Wise.tv Genel Koordinatörü Mehmet Küçükkoyuncu, nitelikli içeriğin daha fazla üretileceği ve bu içeriğin her bakımdan öne çıkacağı bir döneme girdiğimizi söyledi. Eskiden bir konu hakkında uzman olan ya da olmayan kişilerin forumlarda yaptığı paylaşımlara itibar etmek zorunda kaldığımızı söyleyen Küçükkoyuncu "Artık konunun uzmanlarını prestijli, seviyeli ve doğru yayıncılık yaptığına inandığımız sitelerden takip edebiliyoruz. Doğru olmayan bilgiler zaman içinde eleniyor." dedi.

İnternet kullanma bilinci artıkça ve kaliteli siteler kuruldukça internet bilgi havuzunda taşların yerine oturacağını ve kaos döneminin, yerini daha dengeli, kuralları olan, ideal bir yapıya bırakacağını söyleyen Küçükkoyuncu sözlerine şöyle devam etti:

"2011 yılında hız kazanan çalışmalar neticesinde özellikle 2013 ve 2014 yıllarında yeni içerik siteleri yayına açılacak. Mobil uygulamaların da internet kullanım alışkanlıklarını değiştireceğini söyleyebiliriz. Wise.tv içerik platformu bu içerik sitelerinden biri. Şubat 2013’te yayına geçecek olan wise.tv ‘de uzmanlığını kanıtlanmış, seçkin profesyoneller iş dünyası hakkında bilgi ve birikimleri takipçileriyle paylaşıyor olacak. Wise.tv gibi başka içerik platformları da önümüzdeki süreçte hayatımıza girecek ve internette aramalarda hızla üst sıralara tırmanacak. Hızla değişen yapısı ve dinamikleriyle internet daha derli toplu bir yapıya bürünecek. Artık mobil uygulama indirirken daha bilerek ve seçerek indiriyoruz. Bu, niteliksiz ve kalitesiz içeriğin yavaş yavaş tarihe karışması anlamına geliyor. Dolayısıyla yakın gelecekte doğru ve kaliteli bilginin daha etkin, daha çok tercih edilen ve daha hâkim güç haline geleceğini söyleyebiliriz."

Haberin Devamı