Gazete Vatan Logo

İnternette köle ticareti!

IŞİD militanlarının Facebook üzerinden paylaştığı bazı mesajları inceleyen uzmanlar, bazı militanların esir alıp köleleştirdikleri kadınları satmaya çalıştığını söyledi.

İnternette köle ticareti!

IŞİD’in sosyal medya hesaplarını inceleyen Washington merkezli Orta Doğu Medya Araştırmaları Enstitüsü yöneticisi Steven Stalinsky, Washington Post’a verdiği demeçte IŞİD militanlarının “sosyal medyada köle kadınları satmaya çalışmaları, bugüne kadar sergiledikleri kötülüklere bir yenisini ekledi” dedi. 20 Mayıs günü Facebook’ta Ebu Esad Almani adıyla, “Köle almayı düşünen tüm kardeşlere duyurulur: Bu köle 8 bin dolar” şeklinde bir mesaj paylaşılmıştı. Almani adıyla birkaç saat sonra paylaşılan bir başka mesajda ise bir başka kadının fotoğrafıyla, “8 bin dolara bir başka köle daha” mesajı da girildi. Fotoğraflar ve mesajlar Facebook tarafından birkaç saat içinde kaldırıldı. İnsan Hakları İzleme Örgütü IŞİD’in elinde yaklaşık 1800 köleleştirilmiş kadın olduğunu belirtiyor.

Avustralyalı YPG’li öldü

Rakka’nın IŞİD’den alınması için 24 Mayıs’ta başlatılan operasyon kapsamında IŞİD ve YPG arasında 24-25 Mayıs tarihlerinde Rojava’nın Şedade ve Tişrin Barajı çevresindeki çatışmalarda ölen 4 YPG’linin kimlik bilgileri örgüt tarafından açıklandı. YPG tarafından yapılan açıklamada, çatışmada ölenlerden birinin Avustralya vatandaşı Jamie Bright olduğu belirtildi. ’Gabar Amed’ kod adını kullanan 45 yaşındaki Avustralyalı Bright’ın 2015 yılı Ocak ayında Avustralya’dan gelerek YPG’ye katıldığı sölnedi. Suriye’de 27 Haziran 2015 tarihinde de Avustralya vatandaşı olan ve YPG saflarında IŞİD ile savaşan Reece Harding ölmüştü.

Haberin Devamı

TSK obüslerle vurdu 28 militan öldürüldü

Keşif gözetleme araçlarıyla Suriye’nin Halep kentinin kuzeyinde tespit edilen ve yerleri belirlenen 58 IŞİD hedefine, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait sınırda konuşlu bulunan fırtına topları ve ÇNRA bataryalarıyla atış yapıldı. Askeri kaynaklardan edinilen bilgiye göre, 29 Mayıs günü yapılan atışlar neticesinde ilk tespitlere göre en az 28 IŞİD mensubu etkisiz hale getirilirken, IŞİD’e ait 2 bombalı araç da imha edildi.