Gazete Vatan Logo

İnternet kafede kendi haberlerini okudu

İnternet kafede kendi haberlerini okudu

Seri katil Atalay Filiz, cinayetten iki gün sonra İzmir Buca’da görüldü. atv’deki ‘Müge Anlı ile Tatlı Sert’ programına ulaşan görüntüde zanlı markette alışveriş yapıyor. İnternet kafeye de giden Filiz’in, kendisiyle ilgili haberleri okuduğu anlar güvenlik kameralarına yansıdı. Zanlının Yunanistan’a kaçtığı ihbarı da değerlendiriliyor

Ankara'daki çifte cinayetin ardından 27 Mayıs'ta tarih öğretmeni Fatma Kayıkçı'yı öldüren Atalay Filiz'in son durağı İzmir oldu. Bunu ispatlayan en büyük kanıt ise dün ortaya çıktı. Cinayet günü İstanbul Harem'de otobüse binen katil zanlısı, iki gün sonra İzmir Buca'da bir markette görüldü. Bir vatandaşın atv'de yayımlanan Müge Anlı ile Tatlı Sert programına ulaştırdığı görüntüde zanlı, 29 Mayıs saat 14.00 sıralarında İzmir Buca'daki bir markette alışverişe yapıyordu. Aynı gün bir internet kafeye de giden Filiz'in medyada kendisiyle ilgili çıkan haberleri okuduğu anlar güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntüler ışığında İzmir polisi alarma geçti. İstanbul'dan bir ekip de İzmir'e gönderildi. İstanbul polisine yurtiçinden 8 ayrı kentten ve Yunanistan'dan çok sayıda ihbar yağdı. Yunanistan'dan arayan ihbarcı, "Burada bir otobüsten indi" derken, emniyet birimleri bu ihbar ve ortaya çıkan son fotoğrafın analizini yaparak zanlının Yunanistan'daki bazı göçmen kamplarına katılmış olabileceğini değerlendirmeye aldı. Yunan güvenlik birimleriyle irtibata geçildi.

Haberin Devamı

KATİLLERİ ELEŞTİREN 'SERİ KATİL'

Fatma Kayıkçı'yı bıçaklayarak öldüren Atalay Filiz'in Asayiş Şube Müdürlüğü'nde ifade veren bir arkadaşı, "Şizofrenik hareketleri vardı. Psikoloğa gitmesi tavsiyesinde bulunuyorduk ama istemiyordu. Bize 'En iyi psikolog benim' derdi. Bıçaklara karşı zaafı vardı" dedi. Başka bir arkadaşı da, "Atalay okul yıllarında cinayet ve korku içerikli filmleri izlemeyi çok sevdiğini söylüyordu. Filmlerdeki cinayetlere ilişkin detayları da eleştiren biriydi. 'Ben olsam bu cinayeti şöyle işlemez, böyle işlerdim. Ben olsam bunları yaptıktan sonra asla yakalanmazdım' diye yorumlar yapardı" diye konuştu. Bir başka arkadaşı ise, "Bana, 'Hayat bir oyun. Oyunu ben kuruyorum. Bazı kişiler zaman zaman oyundan çıkıyor. Onlar için 'Game Over' (oyun bitti) oluyor' demişti" şeklinde ifade verdi. Atalay Filiz'in iki cep telefonunun S.Ç. isimli bir kişi adına kayıtlı olduğu, telefon hatları üzerinde borç bulunmadığı da ortaya çıktı.

Haberin Devamı

'AİLESİYLE İRTİBAT HALİNDE'

Atalay Filiz'in cep telefonu dökümlerini inceleyen İstanbul polisi, zanlının öldürdüğü ve kiracısı olduğu Fatma Kayıkçı ile son 6 ayda sadece iki kez görüştüğünü tespit etti. Zanlının kullandığı iki cep telefonu numarasına da SABAH ulaştı. Atalay Filiz'in 0507335... numaralı hattıyla 15 Mart 2014'te 'WhatsApp' uygulamasını indirdiği ve burada kendi fotoğrafıyla uygulamayı kullandığı ortaya çıktı. Ankara'da 3 yıl önce sevgilisiyle birlikte öldürülen Göktuğ Demirarslan'ın avukatı Tezel Güven konuştu. Ankara cinayeti davasının halen devam ettiğini ve önümüzdeki hafta 5'inci duruşmanın yapılacağını söyleyen Güven, "Aile, bu olay yaşandığından beri çocuklarını adalet karşısına çıkarmak için hiçbir adım atmadı. Biz ailesiyle irtibatta olabileceğini düşünüyoruz" dedi. Zanlının anne ve babasının polisteki ifadelerinde, "Ankara'daki olaydan sonra irtibatımız kesildi. Kopuk yaşıyor. Nerede olduğunu bilmiyorduk. Kendisiyle görüşmüyorduk" dedikleri ileri sürüldü.

Haberin Devamı

'OLGA ARANIYOR'

Atalay Filiz'in kurbanlarından olduğu sanılan ve 2011'den beri İnterpol tarafından 'kayıp' listesinde aranan kız arkadaşı Olga Seregina, için tanıyanları Facebook'ta 'Olga Seregina Aranıyor' grubu kurdu. Olga'yı Atalay'ın öldürdüğünü belirten arkadaşları, genç kızın fotoğraflarını paylaştı.