Gazete Vatan Logo

İnternet girişimcilerine büyük fırsat

Türkiye yeni nesil bir internet projesiyle tanışıyor. İnternet tabanlı iş fikirlerinin yatırımcı ve girişimcilerle buluşacağı Startosphere projesinin lansmanı, Bahçeşehir Üniversitesi’nde yapılan organizasyonla gerçekleştirildi

BAHÇEŞEHİR Üniversitesi ve Lidya Ventures, Türkiye’de yaratılacak “.com” iş fikirlerini, girişimci ya da fikir sahiplerini yatırımcı ve sektör profesyonelleriyle bir araya getirecek yeni bir projeye imza attı. Kendi şirketini kurmak isteyen ancak desteğe ve danışmanlığa ihtiyaç duyan fikir sahibi girişimciler bundan böyle Startosphere bünyesinde bir araya gelerek fikirlerini yatırım için hazır hale getirecek. Girişimcilere, aralarında Enver Yücel, Faruk Eczacıbaşı ve Turgut Gürsoy’un da bulunduğu Türkiye’nin en önemli yatırımcı ve işadamları liderlik edecek. Sina Afra, Nevzat Aydın, Ersan Özer, Çağlar Erol, Burak Büyükdemir, Arda Kutsal, Tümay Asena, Sidar Şahin ve Tufan Sevinçel gibi sektörün önde gelen internet girişimlerinin kurucuları, Startosphere “advisory board” ekosistemi içerisinde yer alacak ve girişimcilerine danışmanlık desteği verecek.

Nasıl işleyecek?

Bahçeşehir Üniversitesi’nde gerçekleşen lansmana internet kullanıcı eğilimlerinin ölçümünde en güvenilir kurumlar arasında yer alan ‘comScore’un Avrupa Başkan Yardımcısı Mike Read de katıldı. “Startosphere ile birlikte bu işe girmekten son derece mutluyuz. Türkiye internet kullanımı ve yatırımı açısından son derece ilginç verilere sahip. Bunu rakamlar da destekliyor. Bu nedenle ‘comScore’ olarak Bahçeşehir Üniversitesi ile ortaklaşa ‘comScore Akademi’yi hayata geçiriyoruz” diyen Read, Türkiye’nin potansiyeline inandıklarını belirtti. Startosphere tarafından açıklanan internet analiz raporuna göre Türkiye, dünyanın internette en fazla zaman geçiren üçüncü ülkesi. ‘Google.com.tr’, Türk kullanıcıların en çok ziyaret ettiği siteler sıralamasında ilk sırada yer alırken sosyal paylaşım sitesi ‘Facebook.com’ ikinci, ‘Live.com’ ise üçüncü sırada. Bir diğer çarpıcı rakam ise internet üzerinden yapılan e-ticarete dair. Türkiye’de toplam e-ticaret hacmi yalnızca binde 2 seviyelerindeyken bu oran Polonya’da yüzde 2.5, Fransa’da yüzde 6, İngiltere’de ise yüzde 10 civarında seyrediyor. Startosphere tarafından gerçekleştirilen araştırmanın bir diğer verisi de Türkiye’de internet kullanıcılarının zamanlarını hangi sitelerde harcadığına dair rakamsal veriler ortaya koyuyor. Buna göre Türkiye’de internet kullanıcıları zamanlarının yüzde 27’sini sosyal medya, yüzde 16’sını haber, yüzde 15’ini video ve yüzde 6’sını oyun sitelerinde geçiriyor.

Türkiye’de bilişim sektörünün öncü isimlerinin ve lider yatırımcılarının bir araya gelerek kurduğu Lidya Ventures ve Bahçeşehir Üniversitesi işbirliğiyle hayata geçirilen Startosphere, her yıl iki kez açılacak başvuru süreciyle başlayacak.

Kimler başvurabilir?

İnternet girişimleriyle konusunda yeni iş fikri olan ancak henüz şirketini kurmamış, iş fikrini gerçekleştirmek için şirketini kurmak üzere olan ya da internet odaklı şirket kuran ancak sermaye, yönetim, pazarlama ve diğer alanlarda desteğe ihtiyacı olan herkes başvuru yapabilir. www.startosphere.net

Haberin Devamı