Gazete Vatan Logo

İnternet evlilikleri daha mutlu ediyor

İnternet üzerinden tanışan çiftler, geleneksel yollarla tanışanlara göre daha mutlu...

İnternet evlilikleri daha mutlu ediyor

ABD'nin Chicago Üniversitesi’nde yapılan yeni bir araştırmaya göre, internet üzerinden tanışan çiftlerin klasik yollarla tanışanlara göre daha mutlu oldukları gözlendi.

SANAL ORTAMDA TANIŞANLAR DAHA MUTLU

Chicago Üniversitesi psikologları, 2005 ve 2012 yılları arasında evlenmiş 20 bin kişiye mutlulukları ile ilgili sorular sordu. Katılımcıların yaklaşık üçte birinin eşleriyle internet üzerinden tanıştığı, bunların da yarısının sanal flört etme ve sohbet siteleri veya sosyal ağlar yoluyla gerçekleştiği belirlendi. Hala evli olanların arasında sanal ortamda tanışmış olanlar daha mutlu. Sanal ortamda başlayan ilişkilerinin boşanmayla sonlanması normal tanışmalara oranla yüzde 25 daha az.



Araştırmanın lideri Profesör John Cacioppo, sanal ortamda evlenmek isteyen kişileri bulmanın daha kolay olmasının sonuçları etkilemiş olabileceğini belirtti. Araştırmacılar ise, bu başarının sanal ortamda flört edenlerin eş bulmak için daha yüksek motivasyonlu olduğunu açıkladı.

BEYAZ YALANLAR SÖYLENEBİLİYOR

Daha önce yapılan çalışmalar internette tanışanların ilk yüz yüze buluşmadan sonra tekrar buluşma oranlarının daha yüksek olduğunu göstermişti. İnternet arkadaşlıklarında, insanlar gerçek kimliklerini saklayabildikleri için gelecekteki eşlerine genelde boy ve kilolarıyla ilgili olmak üzere beyaz yalanlar da söyleyebiliyor.

İNGİLİZLER ÇOK SEVİYOR

İngiltere, Avrupa’nın internette tanışmayı en çok seven ülkesi oldu. Eylül 2012’de, İngiltere’de en az 5.7 milyon kişi internette ‘çöpçatan’ sitelerini kullandı. Bir piyasa araştırma şirketinin haberine göre, geçen yıl Eylül ayına nazaran bu sitelere giriş yüzde 22 arttı. İnternet siteleri en çok 25-34 yaş arasında popüler; ama daha büyük nesiller arasında da gittikçe yaygın kullanım başladı.

Haberin Devamı