Gazete Vatan Logo

İnteraktif çağdaş sanatla İK çözümleri

DBE Davranış Bilimleri Enstitüsü Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda 12-13 Şubat 2013 tarihinde düzenlenen 19. İK Zirvesi’ne katıldı.

DBE Standı’nda sergilenen interaktif elektronik tabloların renklerini ve renk tonlarını kendi içlerinde birleştirerek sonsuz renk oluşumu sağlayabilme imkanını, en son elektronik araçları kullanarak gerçekleştirebiliyor. Bu da birbirinden değişik milyonlarca tablo üretilmesi demek oluyor. Aynı üretkenlik son zamanlarda geliştirilen pek çok İK uygulamasıyla ekibin interaktif işbirliğini kurarak sağlanabiliyor.

Bir metafor olarak kullanılan elektronik renkli ışıklandırılmış panoyu şirket çalışanı olarak düşünürsek, elimizdeki kumandayı da o çalışanın yeteneklerini tetikleyerek, meydana çıkaracak bir yönetici olarak düşünebiliriz. Teknolojik alanda interaktif dediğimiz tablo ve kumanda arasındaki elektronik ilişkiyi, insan ilişkisinde (etkile ve etkilen) İK yöntemiyle karşılaştırabiliriz. Nasıl kumanda aracılığıyla tablodaki bir rengin bütün tonlarını elde edebiliyor, değişik renklerin tonlarını kendi aralarında karıştırarak değişik renkler elde edebiliyorsak, bir çalışanın da yeteneklerini İK uygulamalarıyla tetikleyerek belirleyebilir, yeteneklerini rahatça sergilemesini, yetenekleri arasında ilişkiler kurarak yeni beceriler yaratabilmesini sağlayabiliriz.

“AMAN UZAK OLSUN” DEYİP KAÇIRDIĞIMIZ YETENEKLER…

Zirve kapsamında DBE Kurumsal Gelişim Merkezi’nden Uzman Psikolog, Kurumsal Eğitmen ve Koç Burcu Çanacık, "Bir zamanlar fakir ama gururlu, asi ama zeki, anlaşılmaz ama yetenekli bir genç vardı. Şimdi girişimci oldu!" adlı oturumuyla genç girişimcilerin şaşırtan profillerini ele aldı. kaynakları yönetimi dünyasının ilgiyle takip ettiği organizasyonda Çanacık, Türkiye'deki genç girişimcilerin profiline ışık tutacak bir ön bir araştırmayı da aktardı.
DBE Davranış Bilimleri Enstitüsü oturumunda; Türkiye’de başarıyı yakalayan genç girişimcilerle onların yetenekleri ele alındı. Ayrıca birçoğu mülakatlarda elenen, hatta mülakata geç kalan; saatlerce masalarında oturamayacak kadar hiperaktif ya da iş yeri kurallarına uyamayacak kadar disiplinsiz, CEO eleştirebilecek kadar sivri olan bu girişimcilerin başarıyı yakalayana kadar yaşadıkları ilginç deneyimler paylaşıldı.

‘19. İK Zirvesi’ kapsamında iki gün boyunca stand açacak olan DBE, standını ziyaret eden profesyonelleri de İK, girişimcilik ve iş hayatıyla ilgili son yenilikler ve gelişmeler konusunda da bilgilendirildi.

DBE Davranış Bilimleri Enstitüsü Hakkında

DBE, bireylerin ve kurumların değişim ve gelişim süreçlerine destek olur. DBE, pozitif psikoloji çerçevesinde, çocuk ve genç ve yetişkinlere bireysel terapi, kurumlara danışmanlık ve eğitim hizmetleri verir. DBE, psikoloji mesleğinin Türkiye'de gelişimi doğrultusunda, araştırmalar yapar, sistemler kurar, uzmanlara özel ve halka açık eğitim programları oluşturur. 1985 yılında Psikolog Emre Konuk tarafından kurulan Enstitü, terapistler ve kurumsal danışmanlardan oluşan geniş uzman kadrosuyla, çeyrek asırdır bireylere ve kurumlara psikolojik değerlendirme, değişim ve gelişim alanında hizmet veriyor.

DBE Psikolojik Danışmanlık Merkezleri:

DBE Çocuk ve Genç Psikolojik Danışmanlık Merkezi
DBE Yetişkin ve Aile Psikolojik Danışmanlık Merkezi
DBE Psikolojik Travma Merkezi

DBE Kurumsal Gelişim Merkezi:

Ölçme-Değerlendirme Araçları ve Uygulamaları
Kişisel ve Kurumsal Gelişim Programları
Yetkinlik Değerlendirme ve Yetenek Yönetimi

Haberin Devamı