Gazete Vatan Logo

Instagram, TikTok'un o özelliğini kopyalıyor

Dünyanın en büyük fotoğraf paylaşım platformu olan Instagram, bir diğer sosyal medya devi TikTok'un oldukça işlevsel bir özelliğini kendi platformuna eklemek için çalışıyor. TikTok'ta 'Tepki Ver' olarak bilinen özellik, kullanıcıların daha yaratıcı içerikler ortaya koymasında önemli rol oynuyor.

Instagram, TikTok'un o özelliğini kopyalıyor

Popülerliği her geçen gün artan TikTok uygulaması, geçtiğimiz yıl gelen yeni bir güncellemeyle birlikte “Tepki Ver” özelliğine kavuşmuştu. Bu özellik sayesinde kullanıcılar, başkalarına ait videolara anında videoyla tepki verebiliyor ve etkileşimlerini artırabiliyorlardı. Nitekim bu özellik, TikTok’un popülerliğini artırmasında büyük bir rol dahi oynamıştı.

Bir diğer sosyal medya devi olan Instagram’ın da TikTok’ta yer alan bu Tepki Ver özelliğine benzer bir özelliği kendi platformunda test ettiği öğrenildi. Söylenenlere göre Instagram’a gelecek bu özellik, yalnızca IGTV videolarında kullanılabilecek ve ‘Video tepkileri’ olarak adlandırılacak. Bununla birlikte kullanıcılar, yalnızca içerik oluşturucularının izin verdiği videolara tepki verebilecekler.