Gazete Vatan Logo

Instagram kullanıcısı iki katına çıktı

Facebook'un sahibi olduğu Instagram, iki yılda kullanıcı sayısını iki katına çıkardı.

Instagram kullanıcısı iki katına çıktı

Instagram bugün, son iki yıl içinde kullanıcı sayısını ikiye katladığını açıkladı. Popüler resim ve video paylaşım uygulaması artık 600 milyon aylık kullanıcıya sahip. Son altı ay boyunca 100 milyon kullanıcı Instagram’a katıldı.

Facebook’un sahibi olduğu Instagram, sürekli yeniliklerle kullanıcıları kendine çekmeyi başardı. Çok yakın bir zamanda da canlı yayın ve hikayeler özelliğine kavuşmuştu. Daha dün Instagram, kullanıcıların yayınlarını özel bir sekmeye kaydetmesine olanak tanıyan yeni bir özellik ekledi.

Kullanıcıların yanı sıra, reklamverenlerin sayısı da hızla artıyor. Instagram üç yıl önce ilk reklamını yaptı ve halihazırda 500.000 reklamvereni var. Bir tahmine göre Instagram’ın bu yıl 1,5 milyar dolar reklam geliri var ve 2018 yılına kadar bu rakam 5 milyar dolara yükselecek.

Instagram’ın "Doğrudan" mesajlaşma özelliğini kullanan şu anda 300 milyon kullanıcısı var ve 80 milyon olan geçen yıla göre dört kat arttı. Instagram uzun bir yol kat etti. App Store'da 2010'da başlatıldıktan üç ay sonra, uygulamayı bir milyon kişi kullanıyordu. Nisan 2012'de ise Facebook, Instagram için 1 milyar dolar ödemeyi kabul etti ve sahibi oldu.

Haberin Devamı