Gazete Vatan Logo

Instagram'ı doğru kullanmanın formülü!

Sosyal medyanın popüler olmasıyla birlikte yanlış ve bilinçsiz kullanım da artmaktadır. Özellikle Instagram’da yemek, tatil, havuz başında bacak fotoğrafları ile sık sık karşılaşmaktayız. Peki, Instagram'ı nasıl etkili kullanmalıyız?

Instagram'ı doğru kullanmanın formülü!

Basit olun!

İlgi çekici, mümkünse hayatın içinden bir kesit gösteren fotoğraflar çekin, beş veya on kelimelik esprili bir yazı ekleyin. Ve birçok kişinin görebilmesi için iki veya üç hashtag yapıştırın.

Popüler hashtaglerden faydalanın

Instagramda faydalanabileceğiniz popüler etiketlerden bazıları: instagood, instatravel, latergram(eski fotoğrafları paylaşmak için).

Mesajlarınıza konuyla ilgili iki ya da üç hashtag eklemeniz faydalı olacaktır. Instagram’da görünürlüğünüzü artırmak için daha fazla hashtag ekleyebilirsiniz.

Filtreleri ayarlayın

Instagram’da kalitesiz bir fotoğraf paylaşmamak için filtreleme tercih edilmelidir. En popüler Instagram filtreleri ise, Normal, Valencia, Earlybird ve X-Pro II’dir.

Gösteriş yapmayın

Selfie, yemek ve tatil fotoğraflarını çok fazla paylaşmayın. Çünkü Instagram’da verilmek istenen bilinçaltı mesaj, ne kadar havalıyım değil, bu anı benimle paylaşmanı istiyorum mesajıdır.

Instagram’da kendinizi fazla övmekten kaçının ve fotoğraflarınızı görsel hikayeler anlatmak için kullanın.

Haberin Devamı

Instagram fotoğraflarınızı Twitter’da paylaşın

Instagram fotoğraflarınızı Twitter’da paylaşarak eserlerinizi sergileyebilir ve takipçi kazanabilirsiniz.

Kolaj yapın

Color Splash, Diptic veya Snapseed gibi uygulamaları kullanarak kolaj yapabilir, bu şekilde Instagram fotoğraflarına çeşitlilik katabilirsiniz.

Instagram repost uygulamalarını kullanın

Repost for Instagram ya da Photo Repost uygulamalarıyla başkalarının fotoğraflarını paylaşabilirsiniz. Özellikle markalar kendi müşterilerinin Instagram fotoğraflarını paylaşarak ürünlerinin dijital platformda reklamını yapabiliyorlar.