Gazete Vatan Logo

Instagram’daki güvenlik ayarını mutlaka aktif edin

Popüler sitelere yapılan siber saldırılar kullanıcıların kişisel bilgilerini her geçen gün daha da tehlikeye atıyor. Instagram’ın getirdiği iki faktörlü doğrulama kodu uygulaması ile kullanıcıların güvenliğini üst düzeye çekiyor.

Instagram’daki güvenlik ayarını mutlaka aktif edin

Teknoloji devlerinin son dönemde adının sıkça karıştığı siber saldırı haberler artmaya devam ediyor. Kişisel verilerinizi büyük tehlikeye atan bu siber saldırılar, platform kullanıcıları açısında büyük sorunlar ve tedirginliklere yol açıyor.

Popüler sosyal medya devi Instagram ise bu konuda kullanıcılarına büyük bir çözüm sunuyor. 2016 yılında bu yana geliştirilen ve kullanıma sunulan iki faktörlü doğrulama, kullanıcı hesaplarını güvenlik altına alıyor. Adından da anlaşılacağı üzere hesaba giriş için kullanıcı şifresi haricinde uygulama ikinci bir şifre daha istiyor ve bu şifre anlık olarak belirleniyor.

INSTAGRAM’DA İKİ FAKTÖRLÜ DOĞRULAMA NASIL AKTİF EDİLİR!

Birçok platformun kullandığı SMS ile doğrulamaya benzeyen bu uygulama Instagram’da geliştirilen bir uygulama yardımı ile sağlanıyor. SMS doğrulama ile SIM kartı tehlikesini ortadan kaldıran uygulama, Profil güvenliğini farklı bir boyuta taşıyor. Uygulama sayesinde SIM kartınız olmasa dahi ikinci doğrulama kodunu alabilmek için kötü niyetli insanlar uygulamadan gelen şifreye de ulaşması gerekiyor.

Haberin Devamı

İki faktörlü kimlik doğrulaması kullanmak isteyen kullanıcıların ise şu adımları takip etmeleri gerekiyor. İlk olarak Instagram’da sağ üst köşede yer alan üç çizgi haindeki ikona tıklamanız gerekiyor. Akabinde sağ altta yer alan ayarlar bölüme tıklayın.

Sonrasında gelen ayarlar menüsünden ‘iki faktörlü kimlik doğrulaması’ seçeneğine tıklayın.
Hemen ardından Instagram sizi doğrulama uygulamasına yönlendiriyor. Lakin uygulama cihazınızda yüklü değilse sizi yükleme ekranına yönlendirerek uygulamayı yüklemenizi talep ediyor.