Gazete Vatan Logo

Instagram’a beklenen özellik geldi!

Uzun bir süredir Instagram kullanıcıları tarafından beklenen "bilgisayardan fotoğraf yükleme" özelliği Türkiye saatiyle 02.00'da duyurulan yenilikle müjdelenmiş oldu. Detaylar haberimizde.

Instagram’a beklenen özellik geldi!

nstagram, daha fazla kullanıcıya erişebilmek adına, Facebook’un Lite (Facebook Lite, Messenger Lite) taktiğiyle benzer bir yol izleyerek, mobil tarayıcıdan fotoğraf paylaşımına izin vermeye başladı. Telefonunuzun tarayıcısından Instagram.com’a giriş yaparsanız, ekranın altında görünen menüden dilerseniz gezintiye çıkabilir dilerseniz de fotoğraf paylaşımı yapabilirsiniz. Tabi bu özellik oldukça kısıtlı. Telefonumdan denediğim zaman sadece fotoğraf yükleyebildiğimi ve yatay dikey boyutlandırma dışında herhangi bir özelleştirme de yapamadığımı gördüm. Yani sadece fotoğrafı yüklüyorsunuz ve açıklama yazdıktan sonra paylaşıyorsunuz.

Tarayıcıdan adım adım fotoğraf paylaşımı şöyle:

Buraya kadar her şey normal bir güncellemeden ibaret. Instagram, yine bekleneni vermemiş ve bilgisayardan fotoğraf yüklemeyi mümkün kılmamış diyebilirsiniz ama aslında öyle değil. Mobil tarayıcıdan fotoğraf yükleme, bilgisayarınızdan da fotoğraf yüklemenize kapı açmış durumda.
Bilgisayarınızdan sanki mobil cihazdan bağlı gibi Instagram’a giriş yaparsanız siz de fotoğraf paylaşabilirsiniz. Bunun için yapmanız gerekenler
  • Chrome tarayıcısından Instagram.com ‘a giriş yapın.
  • Cmd + shift + c (veya siz sağ tıklayıp “Inspect” tıklayabilirsiniz) kısa yolunu tuşlayarak kodları görüntüleyin.
  • Açılan alanda, mobil cihazda görüntüleme seçeneğini seçin.

Kaynak: Webrazzi

Haberin Devamı