Gazete Vatan Logo

İnsansız savaş uçağı 2023’te

İnsansız Hava Araçları (İHA) sistemleri geliştirici ve üreticisi Baykarın Makine Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, “İnsansız savaş uçağını inşallah 2023 öncesi, 1.5 ton yük taşıyabilen daha stratejik görevler yapan insansız hava aracını da inşallah 2019’da uçuracağız” dedi

İnsansız savaş  uçağı 2023’te

Türk savunma sanayisinin geliştirdiği milli İHA ve SİHA’ların en başarılı örneklerinden biri olan Bayraktar’ı üreten Baykar Makina Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, Baykar’ın merkezinde ‘İnsansız savaş uçağı’ müjdesini verdi. Bir grup gazeteciyle bir araya gelen Bayraktar, “İnsansız savaş uçağını inşallah 2023 öncesi ve 1.5 ton yük taşıyabilen daha stratejik görevler yapan insansız hava aracını da inşallah 2019’da uçuracağız” dedi. Türkiye terörle mücadelede çok etkin şekilde kullandığı SİHA’ları satmaya da başladığını söyleyen Bayraktar, “2012 de biz minilerini satmıştık. Şimdi büyükleri gitmeye başladı. Katar ve Ukrayna başta olmak üzere 3-4 yer var” diye konuştu. Terör olaylarının son iki yıl azalmasında İHAların büyük katkı sağladığını dile getiren Bayraktar “Ne insansız hava araçlarını ne de mühimmatlarını bize dışarıdan vermiyorlardı” dedi ve ekledi:

15’i şu an havada

Terörü bitirmek istemiyorlardı. Son iki senedir terör olayları çok azaldı. Niye? Çünkü insansız hava araçları çok etkili kullanılıyor. 58 tanesi Bayraktardan. Şu an biz konuşurken de 15 tanesi havada. Bu sayı git gide artacak 50 olacak. İnsansız hava araçlarını da teslim ettiğimizde iş bitmiyor. Eğitimlerini de biz veriyoruz. Benim üç senem ekiple beraber Güneydoğu da geçti. Afrin operasyonunda da çok özel teknolojilerle İHAlarımız donatıldı. Bayraktar TB1 kendi sınıfında dünyanın en iyisi. Türkiye kadar terörle mücadele harekatı yapıp bu kadar teknolojiyi kullanan başka ülke yok.

Haberin Devamı

Baykar’ın üretimiyle Türkiye’nin İHA ithalatı yapmasının önünün kesilmesinin ülkeye maddi katkısının hatırlatılması üzerine Selçuk Bayraktar, “Bu parayla ölçülmez; ölçülecek olsa milyarlarca dolardır” dedi. Baykar’ın kendi içinde akademik bir kurum gibi çalıştığını ifade eden Bayraktar, “Lise çağlarından itibaren bizim çekirdek ekibimizin kadrosu bir yerde çalışmış değil kendi içimizde yetişmiş. Kendi içimizden yetiştiriyoruz” diye konuştu.