Gazete Vatan Logo

İnsansız hava aracı isyan ettirdi

ABD'nin Los Angeles kentinde bulunan belediye binasının önünde yapılan eylemde, polisin vatandaşları gözetlemek için insansız hava araçları (drone) kullanması protesto edildi.

ABD ’de, Los Angeles polis merkezinin önünde toplanan eylemciler, polisin vatandaşları gözetlemek için insansız hava araçları (drone) kullanmasını protesto etti. İki adet Draganflyer X-6 model araç, geçen Mayıs’ta Seattle’dan Los Angeles’a gönderilmişti. Stop LAPD Spying Coalition (Los Angeles Polis Merkezi’nin Gözetlemesini Durdurun Koalisyonu) tarafından düzenlenen eylemde, Belediye Başkanı Eric Garcetti eylemcilerle tanışması için binanın dışına çağrıldı. “İnsansız hava aracı olmayan bir polis merkezi” sloganını atan eylemcilerden Jamie Garcia, NBC’ye verdiği röportajda, “Duyamadığınız bir insansız hava aracı çevrenizdeyse, çok yakınınıza geldiyse ne olacak? Bu verilerle ne yapacaklarını bize söylemiyorlar” dedi.

UCUZ OLDUĞU İÇİN KULLANILIYOR

Vatandaşları gözetlemek için kullanılan araçların küçük olduklarını ve kolaylıkla fark edilemediklerini ifade eden eylemciler, bu araçların tercih edilmesinin gerekçesini ise helikopterlere kıyasla çok ucuz olmalarıyla açıkladı. Seattle’da da benzeri protestoların yapıldığını belirten eylemciler, gösterilerin araçların kullanımını durduğunu söyledi.

Haberin Devamı

MEKTUBA YANIT VERMEDİ

Şikayetlerini yaklaşık bir hafta önce dile getiren Koalisyon, polis merkezine mektup gönderdi. Mektupta, “Los Angeles polis merkezinin uzun bir yalan, şiddet ve barbarlık geçmişi var. Biz, polis merkezinin, halihazırda var olan silah cephaneliğine insansız hava aracı teknolojisini eklemesini istemiyoruz” ifadeleri kullanıldı. Belediye Başkanı Garcetti’nin ise mektuba yanıt vermediği bildirildi.