Gazete Vatan Logo

İnsanlar böyle olacak!

İşte insan ırkının geleceği

İnsanlar böyle olacak!

İngiliz The Sun gazetesinde yer alan bir haberde insanların bundan 1000 yıl sonra nasıl görünecekleri araştırıldı. Anatomi uzmanlarının bu konudaki görüşleri ise şöyle.

İnsan boyu uzuyor

İngiliz osteopati uzmanı Garry Trainer’a göre, tıbbi ve beslenme alışkanlığındaki gelişmeler sayesinde insanlar ortalama 1.80 ila 2 metre boyunda olacak.

Testisler küçülecek

Erkeklerin üreme fonksiyonları aynı hızla gerilediği takdirde, testis boyları küçülecek.

Bağırsaklar kısalıyor

Doktor Philip Stemmer’a göre obezitenin önüne geçmek için şeker ve yağ tüketiminin azaltılmasıyla bağırsaklar kısalacak.

Dişler azalacak

Besinlerin her geçen gün daha yumuşak hale glmesive hatta beslenmenin sıvılar veya haplarla giderilmesiyle birçok diş kaybolacak.

Kollar uzuyor

Kollar ve eller uzağa erişme ihtiyacının azalmasıyla uzayacak ve dijital ve elektronik alet kullanımının yaygınlaşmasıyla el ve parmaklardaki sinir uçları çoğalacak.

Beyin küçülecek

Hafıza ve düşünme kabiliyetinin otomatik makineler ve robotlara devredilmesiyle beyinde bu işlevlerin gerçekleştiği bölgeler küçülecek. Dolayısıyla beyin hacmi de daralacak.

Daha büyük gözler

İletişim, konuşmaktan çok ifade ve mimiklere dayalı olacağından gözler büyüyecek, ağızlar ise küçülecek.

Çoklu çene

İnsan bedeni aslında daha az yiyip daha çok enerji tüketecek şekilde tasarlandığından, buna zıt yaşayan modern insanın omuzları çökecek, gıdısı katlanacak.

Eşit burunlar

Havalandırma ve merkezi ısıtma sistemleri sayesinde birçok insanın burnu aynı boyutta olacak.

Haberin Devamı