Gazete Vatan Logo

İnsanımız uzak dursun

Kripto paralarla ilgili konuşan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci “Burada insanlarımızın kandırılmasına müsaade etmeyeceğiz. Vatandaşımız uzak dursun” dedi

İnsanımız uzak dursun

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, kripto paralara ilişkin, “Riskine kesinlikle dikkat etmek lazım, dikkate almak lazım. Hükümet olarak da buradan insanlarımızın kandırılmasına müsaade etmeyeceğiz” dedi.

Zeybekci, 48’inci Dünya Ekonomik Forumu dolayısıyla bulunduğu Davos’ta soruları yanıtladı.

Özel sektör yatırımlarının çok güçlü şekilde bu yıl realize edilmeye başlanacağının görüleceğini belirten Zeybekci, “Gerçekten yatırım yapmak isteyen varsa, bizde çok enstrüman var. Bölgesel teşviklerin dışında 2’nci bölge olsa da 3’üncü bölge olsa da gerek görünen yerde en üst düzeyden teşviklerimizi veriyoruz” ifadelerini kullandı. Zeybekci, Cazibe Merkezleri Pogramı’nın 2 milyar liralık bütçesinin talep gelmesi halende 5 milyara kadar çıkabileceğine işaret ederek, “Ama orada tabii ki haksız rekabet yapmamak için de 6’ncı bölge teşviklerimizin üzerine artı bazı şeyler ilave ederek 23 tane ilin organize sanayi bölgelerinde yapılmak kaydıyla vermiş olduğumuz destekler var” diye konuştu.

Tamahkâr sahtekar ikilisi

Haberin Devamı

BlokckchaIn ve Bitcoin’e yönelik görüşlerinin sorulması üzerine Nihat Zeybekci, şunları kaydetti: “Bitcoin’in dayandığı Blockchain hiç kimseye ait, arkasında hiçbir kurum ve kuruluş yok. Bu mantığa uygun bir para üretmek çok tehlikeli. Riskine bir kere kesinlikle dikkat etmek lazım, dikkate almak lazım. Hükümet olarak da buradan insanlarımızın kandırılmasına müsaade etmeyeceğiz ama maalesef tamahkârla sahtekar birbirini en hızlı bulan ikili oluyor. Ben bunu günümüzün global bir saadet zinciri olarak görüyorum. Belki biraz dozu fazla bir laf ama bu lafı bilerek söylüyorum. Dikkat çekmek için söylüyorum. Vatandaşlarımız uzak dursunlar.”