Gazete Vatan Logo

İnsandan insana bulaşmamış!

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) Londra'daki merkezindeki bulgulara göre, Türkiye'deki kuş gribi virüsünün "insandan insana bulaşan bir virüs tipi olmadığını" açıkladı

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) Londra'daki merkezindeki bulgulara göre, Türkiye'deki kuş gribi virüsünün "insandan insana bulaşan bir virüs tipi olmadığını" açıkladı. Dünya Sağlık Örgütü'nün Londra'daki merkezinden ilk sonuçların Türkiye'ye ulaştığını söyleyen Akdağ, "Buradaki sonuçlar da incelenmeye devam ediliyor. Bulgulara göre, virüs göçmen kuşlarla Türkiye'ye gelmiş. linsandan insana bulaşan bir virüs tipi değil" dedi. İstanbul'da 100 solunum cihazının hazır bulundurulduğunu belirten Akdağ, solunum cihazına ihtiyaç duyulduğunda gerekli yönlendirmelerin yapılacağını söyledi. Bakan ayrıca, 1 milyona yakın ilaç siparişi verildiğini ancak 100 bin kutu ilacın geldiğini, ABD'nin de 3 milyon kutu sipariş ettiğini açıkladı.

Dünya Sağlık Örgütü: Türkiye'deki durum Çin'den daha vahim
Times gazetesine konuşan Dünya Sağlık Örgütü yetkilisi ve grip uzmanı Profesör John Oxford "Türkiye'de endişe verici olan tavuk sayısına oranla çok fazla hasta olması" dedi. Oxford, Çin'deki 14 milyar kümes hayvanına karşılık yalnızca 7 kişinin öldüğünü hatırlatarak şunları söyledi: "Türkiye'de yaklaşık 150 milyon tavuğa karşılık şimdiden 3 kişi öldü. Virüs insanlarla ne kadar çok kontağa girerse mutasyona uğrama ve insandan insana bulaşır hale gelme riski o kadar artar. Eğer bu mutasyon olursa, tüm dünyayı etkileyecek bir salgın ortaya çıkar. Zaten şimdiye kadar olanlar hastalığın Avrupa'ya doğru hızla ilerlediğini gösteriyor."

Haberin Devamı