Gazete Vatan Logo

İnsan gorilin halinden anlamadı, tetiğe bastı

ABD’deki bir hayvanat bahçesinde, bulunduğu alana düşen dört yaşındaki çocuğu yakalayan yaklaşık 4 metre uzunluğundaki goril, yetkililer tarafından vurularak öldürüldü

İnsan gorilin halinden anlamadı, tetiğe bastı

ABD’nin Cincinnati kentindeki hayvanat bahçesinde bir çocuk, 180 kiloluk bir gorilin bulunduğu, çitlerle çevrili hendeğe düştü. ‘Olayın hayati tehlike oluşturduğunu’ söyleyen hayvanat bahçesi yetkilileri 17 yaşındaki ‘Harambe’ isimli gorili vurdu. Amatör bir video görüntüsünde, gorilin çocuğu yakalayıp sığ suda kısa bir süre sürüklediği görülüyor. Goril daha sonra duruyor ve altında bulunan çocuğa bakıyor. Olayda çocuğun yaklaşık 10 dakika boyunca gorilin yanında bulunduğu aktarıldı. Küçük çocuğun sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

‘Yatıştırıcı gorili etkilemezdi’

Cincinnati hayvanat bahçesi müdürü Thane Maynard, “Yetkililer zor bir seçim yaptı. Ama doğru bir seçim yaptılar çünkü çocuğun hayatını kurtardılar. Durum çok kötü olabilirdi” dedi. Bayıltıcı iğne kullanmadıkları için eleştirilen Maynard, yatıştırıcının böyle bir durum için yeteri kadar hızlı bir etkisi olmayacağını bu yüzden öldürme yoluna gidildiğini söyledi. Geçtiğimiz hafta da Şili’de iki aslan, bir adamın kafeslerine girmesi sonrası öldürülmüştü.

Haberin Devamı