Gazete Vatan Logo

İnşaat ve turizmden sonra havaya girdi!

İnşaattan tekne yapımına kadar birçok sektörde yatırım yapan Başaran Yatırım Holding, bu yılı 1 milyar dolar ciroyla tamamlayacak. Fikirtepe ve Göktürk’te 3 bin konut yapacak olan grup, havacılık sektörüne de giriyor. 2 jeti olan grup, hangarlama ve kiralama ile sektöre adım atacak

İnşaat ve turizmden sonra havaya girdi!

Başaran Yatırım Holding’in patronu Hüseyin Başaran, gıdadan turizme, inşaattan tekne yapımına kadar birçok sektörde yatırım yapan bir işadamı. Fikirtepe’de 4 inşaat projesi olan Başaran, önümüzdeki günlerde Göktürk’te yeni bir projeye başlayacak. Bütün inşaat projelerinde 3 bine yakın konut yapacak olan grup, bu yılı 1 milyar dolar ciroyla kapatacak. Grup, havacılık sektöründe de yatırım yapmaya hazırlanıyor. 2 özel jeti olan Başaran, hangarlama ve kiralama ile adım atacağı havacılıkta teknik alanda büyüme planları yapıyor.

Kalıcı yatırım olmalı

Havacılığa 10 milyon dolar civarında bir yatırım planladığını belirten Hüseyin Başaran, teknik anlamda Avrupa ve Körfez’in bakım merkezi olmayı hedeflediklerini vurguladı. Şu anda inşaat projeleriyle gündemde olduklarını kaydeden Başaran, şöyle devam etti:

“Fikirtepe’de kentsel dönüşüm projeleri ile iki senedir uğraşıyoruz. Kanun hükmünde düzenlemeler gerçekleşene kadar zorluk çektik diyebiliriz. Çevre ve Şehircilik Bakanımız Mehmet Özhaseki ve Bakanlık Müsteşarı Mücahit Demirtaş’ın yoğun mesaisi ve çabalarıyla dönüşümde yaşadığımız sıkıntıları çok hızlı bir biçimde aşmaya başladık. Bu da yatırımcı için umut verici bir atılım. Bizim Fikirtepe’de 4 projemiz var. Mina Towers’ı projemizi yapıyoruz. Projemiz 55-300 metrekare aralığında tasarlanmış yaklaşık 1.500 konut ve 95 ticari alandan meydana geliyor. 3 projemiz daha var. Göktürk’te 16 dönüm arazimiz var. Orada 250 konutluk bir projeyi hayata geçireceğiz. Toplamda 3 binden fazla konut yapacağız. Konut en kolay ve en kârlı iş. Ama ben ülkede kalıcı yatırım yapmak istiyorum. Turizm, tekne, fındık ve girme planları yaptığımız havacılık yatırımlarına bu anlamda büyük önem veriyorum. Şartlar uygun olduğu sürece yatırım yapmaya devam edeceğiz.”

Haberin Devamı

Bodrum değil Trabzon iş yapıyor

BAŞARAN Yatırım Holding’in Trabzon ve Bodrum’da otelleri var. Ramada ile işbirliği yapan Hüseyin Başaran, turizmdeki sıkıntı yüzünden Bodrum’da işlerin çok parlak gitmediğini, ancak Trabzon’daki otelin Araplar’ın gözdesi olduğunu vurguladı. Başaran, “Trabzon’da 360 odamız var ve çok Arap geliyor. Yazın yüzde 100 doluyuz, fiyatlarımız İstanbul ayarında. Şu günlerde de gayet iyi” dedi.

Haberin Devamı

Tekne siparişi Türkler’den

HÜSEYİN Başaran’ın CMB Yachts isimli bir yat şirketi var. Şirket adını Başaran’ın çocukları Can ve Mina’nın baş harflerinden alıyor. 2005’te kendine tekne yaptıran Başaran’ın tekne işine girişi de bu sayede olmuş. Başaran, “Tekne bir türlü bitmiyor. Bir sene geçti, 2 sene geçti gidiyoruz geliyoruz, teknenin içinde 50 kişi çalışıyor ama tekne hep aynı. Meğer tersane sahibi müşterileri oyalayarak kâr ediyormuş. Tekne yarım kaldı. Antalya Serbest Bölgesi’nde kendi tersanemizi kurduk. 47 metre ve üzeri tekneler yapıyoruz. Avrupa’nın en büyük kompozit tekneleri bizim tersaneden çıkıyor. Her sene mutlaka bir tane yapıyoruz. Şu anda kızakta 3 tekne var, 1’ini sattık. Şu anda en çok talep Türkler’den geliyor” diye konuştu.