Gazete Vatan Logo

İnönü eleştirisine Brunson ile yanıt

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, İsmet İnönü’nün elinde Amerikan bayraklı fotoğrafını göstererek yaptığı eleştiriye CHP Sözcüsü Öztrak “Bugün aynı Erdoğan ABD senaryosunun uygulanmasını kolaylaştırarak gelecekteki yerini ilan etti” diyerek yanıt verdi

İnönü eleştirisine Brunson ile yanıt

CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı dün Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplantı yaptı. Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, toplantıyla ilgili basın toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ABD’li rahip Craig Brunson’ın serbest bırakılma kararı üzerinden eleştirdi. Öztrak özetle şöyle konuştu:

‘Türkiye küçük düşürüldü’

ABD Başkanı Trump’ın Türkiye sırtından böyle bir başarı hikayesi yazmasına kim izin verdi. Onu da ABD Başkanı’ndan öğrendik. Trump ‘Tüm bunları mümkün kıldığı için Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ederim’ dedi. Değerli basın mensupları Türkiye hiçbir zaman böyle küçük düşürülmemişti. Küçük düşürülmeye çalışılan sadece yargı değildir. ‘Bağımsızlık benim kaderimdir’ diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet ABD’de üçüncü dünya ülkesi gibi alaylara gelmiştir.”

‘Erdoğan serbest bıraktı’

“Hatırlayalım bir iki ay önce Erdoğan ne demişti, ‘Ver papazı al papazı’. Süreci bir rehine pazarlığı haline getiren Erdoğan yine bir akşam saat 18:00’de rahip Brunson’ı serbest bıraktı. Şimdi kimse bu bağımsız yargının kararıdır deyip aklımızla dalga geçmesin. Erdoğan arkasına koskoca Kurtuluş Savaşı’nı Lozan’ı almış İsmet Paşa’yı eline ABD bayrağı aldı diye demediğini bırakmadı. Bugün aynı Erdoğan ABD senaryosunun uygulanmasını kolaylaştırarak gelecekteki yerini ilan etti. Siz emperyalistlerin oynadığı bir oyunun figüranı oldunuz. Pastör Brunson olayı Türkiye’nin yumuşak karnını, ekonomisinin zayıflığını tüm dünyaya göstermiştir.

Haberin Devamı

‘Mirasa göz dikti’

CHP Sözcüsü Öztrak, İş Bankası’ndaki CHP hisselerinin Hazine’ye devrinin gündeme gelmesi nedeniyle de Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tepki gösterdi: Bankaların şöhret ve itibarlarını zedelemeye dönük her türlü işlem Bankacılık Kanunu’yla yasaklanmıştır. Ekonomide ani bir çakılmanın işaretleri ortadayken Türkiye’nin en büyük bankası üzerinden bir tartışma yürütülmek istenmektedir. Sanki bilerek ve isteyerek bir bankacılık krizi tetiklenmek istenmektedir. Saray Atatürk’ün mirasına göz dikmiştir. Atamızın mirasına göz dikenlerin vatandaşlarımızın mallarına, arsalarına neler yapabileceği halkımızın değerlendirebileceği bir konudur.

Haberin Devamı