Gazete Vatan Logo

İnka’ların ülkesine dizilerle giriyoruz

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), ihracatçı firmaları hedef pazarlar ile buluşturmak amacıyla başlattığı ‘İhracat Pusulası’ etkinliğinde bu kez rotasını Peru’ya çevirdi.

İnka’ların ülkesine dizilerle giriyoruz

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), ihracatçı firmaları hedef pazarlar ile buluşturmak amacıyla başlattığı ‘İhracat Pusulası’ etkinliğinde bu kez rotasını Peru’ya çevirdi. TİM’in 14-19 Ekim tarihleri arasında Güney Amerika ülkelerinden Peru’ya gerçekleştireceği ticari ziyaret öncesinde düzenlenen seminerde tüm yönleriyle Peru pazarı ele alındı.

Dış Ticaret Kompleksi’nde düzenlenen ve 300’ün üzerinde şirket temsilcisinin katıldığı toplantıda konuşan TİM Başkanı İsmail Gülle, “Türk dizilerinin dünyanın birçok ülkesinde yayınlanması Türkiye’ye turist çekmesi dışında yayınlandığı ülkelerin Türkiye ile ticareti de gelişmesine katkı sağlıyor. Bunun son örneği Güney Amerika ülkesi Peru olacak” diye konuştu.

Peru’nun büyük potansiyele sahip olduğuna dikkat çeken Gülle, şunları kaydetti:

Ekonomik potansiyel

“Peru proaktif ticaret politikası izleyen bir ülke. Ekonomik açıdan oldukça ciddi potansiyele sahip. Yıllık 40 milyar dolarlık ihracat, 39 milyar dolarlık ithalat yapıyor. Bizim bu ülkeye yaptığımız ihracat sadece 100 milyon dolar. Bu ülkeden yapılan ithalat da 75 milyon dolar. İki ülke arasındaki ticari potansiyeli büyütmek zorundayız.”

Haberin Devamı

Peru Cumhuriyeti Ticaret Ateşesi Fernando Albareda da “Peru olarak biz de Türkiye pazarını tanımaya çalışıyoruz. Perulular Türkiyeyi Türk dizilerinden biliyor. Türk dizileri Peru’da seviliyor. Ama bunun haricinde uzak ülkeymiş gibi düşünülüyor. Bu tür toplantılarla bunun değişeceğini düşünüyorum” değerlendirmesini yaptı.