Gazete Vatan Logo

İngiltere’ye dava açıyor

Prof. vizeyi onur meselesi yaptı

Eşi ve arkadaşlarıyla İspanya tatilindeyken Cebelitarık’a alınmayan Prof. Dr. Fulya Sarvan, yanına uluslararası hukukçuları da alıp bir basın toplantısı düzenledi, İngiltere’yi dava edeceklerini belirtti.

AKDENİZ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Fulya Sarvan, Ramazan Bayramı’nda eşi ve arkadaşlarıyla İspanya’da tatilde iken, günübirlik ziyaret etmek istediği Cebelitarık’a, bu bölgenin yönetimini elinde bulunduran İngiltere’nin vizesi bulunmadığı için İngiliz polisi tarafından alınmadığı gerekçesiyle İngiltere aleyhine dava açıyor. İİBF Eski Dekanı Prof. Dr. Fulya Sarvan, İİBF Dekanı Prof. Dr. Şafak Aksoy, İİBF Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi ve Vizesiz Avrupa Araştırma Grubu Başkanı Prof. Dr. Harun Gümrükçü ve Avusturyalı Hukukçu Dr. Jur. Wilfried Ludwig Weh ortaklaşa düzenledikleri basın toplantısında, “Vizesiz Avrupa” girişi hakkındaki gelişmeleri aktardılar. Prof. Dr. Sarvan, eşiyle kendisinin, birçok Avrupa ülkesine vizesiz giriş imkanı sağlayan yeşil pasaport taşımalarına rağmen “İngiltere vizelerinin bulunmadığı” gerekçesiyle Cebelitarık’a alınmadıklarını anlattı.

İngiliz polisinin tutumunu “çirkin” olarak niteleyen Prof. Dr. Sarvan, konuyla ilgili hukuki araştırmalara başladıklarını, hukuki altyapı oluştuğunda İngiltere İdare Mahkemesinde dava açacaklarını kaydetti. Prof. Dr. Sarvan, “Dava açtığımızda bu dava ’Sarvan Vakası’olarak kayıtlara geçecek” dedi.

Haberin Devamı