Gazete Vatan Logo

İngiltere ve Hollanda'da bıçaklı saldırılar!

İngiltere'nin başkenti Londra'da, kentin merkezindeki London Bridge'de (Londra Köprüsü) düzenlenen bıçaklı saldırıda 2 kişi hayatını kaybetti. Polis, şüpheliyi vurarak öldürdü. İktidardaki Muhafazakar Parti ve ana muhalefetteki İşçi Partisi Londra'da seçim kampanyalarını askıya aldı. Hollanda'nın Lahey kentindeki bir alışveriş caddesinde de bıçaklı saldırı düzenlendi. Polis, saldırı sonucu en az 3 kişinin yaralandığını açıkladı.

İngiltere ve Hollanda'da bıçaklı saldırılar!

Bıçaklı saldırıda kaç kişinin yaralandığı açıklanmadı. Londra Belediye Başkanı Sadi Khan yaralılardan bazılarının durumlarının ağır olduğunu söyledi.

Londra Emniyet Müdür Yardımcısı Neil Basu ise vurulan şüphelinin üzerinde "patlayıcı süsü verilmiş düzenek" olduğunu belirtti.

Basu yaşananlar için "terör vakası" dedi, Londra'da güvenlik önlemlerinin artırıldığını açıkladı ve Londralılardan Londra Köprüsü'nden uzak durup dikkatli olmalarını istedi. Saldırıyla ilgili soruşturma sürüyor.

Polisin kordon altına aldığı Londra Köprüsü'nde tren metro istasyonu kapatıldı.
İngiltere Başbakanı Boris Johnson BBC'ye yaptığı açıklamada seçim kampanyasına ara verdiğini söyledi.
Şüpheliye önce sivillerin müdahale ettiğini söyleyen Johnson, "Bu saldırılara karışan herkes yakalanacak ve adalet önüne çıkarılacak" dedi.
İngiltere'de 12 Aralık'ta yapılacak erken seçim öncesi Başbakan Johnson'ın lideri olduğu Muhafazazakar Parti'den sonra ana muhalefetteki İşçi Partisi de Londra'da kampanya faaliyetlerini askıya aldı.
İÇİŞLERİ BAKANI PATEL: ÇOK KAYGILIYIM
İngiltere İçişleri Bakanı Priti Patel ise Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Londra Köprüsü'ndeki gelişmelerin kendisini çok kaygılandırdığını söyledi.
Patel, "Aklım bölgedeki insanlarda. Hızlı müdahalesinden ötürü polisimize minnettarım. Herkesten polisin tavsiyeleri doğrultusunda hareket etmesini istiyorum" dedi.
Londra Köprüsü'nde 3 Haziran 2017'de düzenlenen saldırıda da 8 kişi hayatını kaybetmiş, çok sayıda kişi de yaralanmıştı.
DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI TERÖR SALDIRISINI KINADI
Dışişleri Bakanlığı, dün İngiltere'nin başkenti Londra'da 2 kişinin yaşamını yitirdiği, 3 kişinin de yaralandığı terör saldırısını kınadı.
Bakanlıktan konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Londra’da dün (29 Kasım) gerçekleştirilen terör saldırısı sonucunda iki kişinin hayatını kaybettiği ve yaralıların olduğu derin üzüntüyle öğrenilmiştir.
Sözkonusu menfur saldırı, terörün masum insanları hedefleyen hain ve acımasız yüzünü bir kez daha göstermiştir. Bu zor gününde dayanışma içinde olduğumuz dost Birleşik Krallık halkına başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Saldırılarda hayatlarını kaybedenlerin yakınlarına sabır, yaralananlara acil şifa diliyoruz."
HOLLANDA'DA BIÇAKLI SALDIRI
Hollanda'nın Lahey kentinde de bir alışveriş caddesinde bıçaklı saldırı düzenlendi.
Polis, saldırı sonucu en az 3 kişinin yaralandığını açıkladı.
Saldırıyla ilgili olarak 45-50 yaşlarında, kıvırcık saçlı, hafif koyu tenli ve koşu kıyafetleri giymiş bir kişi aranıyor.
Cuma akşamı yerel saatle 19:45'te bıçaklı saldırının düzenlendiği Grote Marktstraat (Büyük Pazar Sokağı), Lahey'in en büyük alışveriş caddelerinden biri.
Saldırı düzenlendiğinde, "Black Friday" (Kara Cuma) indirimi nedeniyle caddedeki mağazalar açıktı.
Polis, saldırı sonrası Hudson's Bay mağazasının etrafını çembere aldı.
Hollanda Televizyonu'na (NOS) göre saldırı bu mağazada düzenlendi.
NOS'a konuşan Hudson's Bay sözcüsü ise "En az 2 genç kadın sokakta bıçaklandı. Daha sonra panik içinde mağazaya girdiler" dedi. (BBC Türkçe)

Haberin Devamı