Gazete Vatan Logo

İngiltere’nin en çok aranan suçlusu!

İngilizler en çok aranan 18 yabancı suçluyu yayınladı

İngiltere’nin en çok aranan suçlusu!

İngiliz Polis Teşkilatı Scotland Yard, ülkede en çok aranan 18 yabancı suçlu listesini yayınladı. İnternet sitesine konulan liste için 9 yıldır cinayetten aranan Serhat Aslan’ın fotoğrafı kullanıldı. Zanlının 2009’dan beri İngiltere’de saklandığı belirtildi

İngiliz polisi, yıllardır ülkede ellerini kollarını sallayarak gezen suçluları yakalayabilmek için yeni bir girişim başlattı ve İngiliz halkından yardım istedi. Cinayet, soygun, adam kaçırma ve tecavüz gibi suçlardan aranan 16 yabancı şüphelinin fotoğrafını ve kimlik bilgilerini internet sitesinde yayınlayan Scotland Yard, ‘Bu yüzleri tanıyor musunuz? Bu kişilerin nerede yaşadığını, çalıştığını ya da zaman geçirdiğini biliyor musunuz?’ diye sordu.

Vatandaşı oldukları ülkeler tarafından aranan bu kişilerin İngiltere’de saklandığının sanıldığını belirten polis, yakalanmaları durumunda ülkelerine iade edileceklerini vurguladı. ‘Güneş Ateşi Operasyonu’ adı verilen operasyon kapsamında bu kişilere ait bilgilerin ellerine ulaşması durumunda hemen mahkemeye çıkarılarak sınırdışı edilmelerinin sağlanacağı belirtildi. İnternet sitesindeki bildiride fotoğraf olarak Türk kaçak Serhat Aslan’ın yüzü kullanıldı. Aslan’ın yerinin bulunması için yoğun çaba sarf edildiği ancak tespit edilemediği belirtildi.



Öldürüp kaçtı

Zuhal Şengöçen, oğlu Burak’ın katili Serhat Aslan’ın yakalanamamasına isyan etmişti.

25 Eylül 2004’te Yeşilköy’deki Hubble Bubble isimli kafede cinayet işlendi. Üniversite öğrencisi Burak Şengöçen’i (19) eski sevgilisi Nurhan Türkbay’la otururken gören Fatih Yavuz dışarı çağırdı. Yavuz’un yanında arkadaşları da vardı. Çıkan kavgada ünlü avukat Fikret Aslan’ın oğlu Serhat Aslan, Burak Şengöçen kasığından ve karnından bıçakladı. Şengöçen öldü. Fatih Yavuz, Ferhat Güney ve Fırat Çağrı Yıldırım yakalandı ancak hukuk öğrencisi Serhat Aslan İngiltere’ye firar etti. 2009‘da hakkında “Kırmızı Bülten’den bir önceki aşama” ‘difüzyon’yani ‘uluslararası arama kararı’ çıkarılan Serhat Aslan tam 9 yıldır firari.

Haberin Devamı