Gazete Vatan Logo

İngiltere Doğu Avrupa'ya 650 asker yollayacak

İngiltere Doğu Avrupa'ya 650 asker yollayacak

- İngiltere Savunma Bakanı Michael Fallon, Estonya ve Polonya’ya takviye birlik göndereceklerini açıkladı. Polonya’nın başkenti Varşova’da düzenlenen NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi kapsamında konuşan Hammond, Birleşik Krallık ordusundan 500 askerlik bir taburun Estonya’da, 150 askerlik bir birliğin ise Polonya’da görevlendirileceğini duyurdu.

Fallon, NATO kapsamındaki takviye asker gönderme kararının Rusya’nın olası taarruzlarının caydırılmasını amaçladığını belirterek, “Bu konuşlandırma uzun zamandır NATO’nun planladığı bir şeydi. Estonya, Litvanya, Letonya gibi ülkeler bunu istediklerini belirtmişlerdi.” ifadesini kullandı.

Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada ise İngiliz birliklerin Baltık ülkelerinde daha önceden sadece eğitim amaçlı bulunduğu, fakat artık bu ülkelerde kalıcı olarak görev yapacakları bildirildi.

- Kadın askerler ön cephede görev yapabilecek İngiltere Başbakanlığından yapılan açıklamada, kadınların İngiliz ordusunda ön cephede görev yapabilmesine izin verileceği belirtildi.

Açıklamada, Başbakan David Cameron’ın İngiliz ordusunda kadınların orduda ön cephede görev almasına ilişkin sınırlamanın kaldırılmasına onay verdiği bildirildi.

Cameron konuya ilişkin yazılı açıklamada ise, “Silahlı kuvvetlerimizin dünya standartlarında olması ve yaşadığımız dünyayı yansıtması son derece önemli. Bu sınırlamanın kaldırılması önemli bir adım.” değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı