Gazete Vatan Logo

İngiltere'deki Manchester Arena'da patlama!

İngiltere'deki konser alanı 'Manchester Arena'da Ariana Grande konserinin bitiminde patlama meydana geldi. İngiliz polisi, olayda en az 22 kişinin öldüğünü, 50'den fazla kişinin yaralandığını açıkladı. ABD'li yetkililer olayın büyük ihtimalle intihar saldırısı sonucunda gerçekleştiğini bildirdi. Dışişleri Bakanlığı olayı kınayan bir mesaj yayımladı.

İngiltere'deki Manchester Arena'da patlama!

İngiltere'nin Manchester kentinde bir konser salonunda patlama sesleri geldi. Patlamanın dünyaca ünlü pop sanatçısı Ariana Grande konserinde olduğu belirtildi.

Manchester polisi insanlara bölgeden uzak durmaları çağrısında bulundu. Manchester polisi patlamayı 'olası bir terör saldırısı' olarak gördüğünü bildirdi. ABD'li yetkililerde olayın büyük ihtimalle
intihar saldırısı sonucu gerçekleştiği kanısında.
Görgü tanıkları ceset parçalarının her yere dağıldığını belirtti.

Konser salonunun altındaki Victoria tren istasyonunda da seferlerin askıya alındığı bildirildi.

İngiliz basınına konuşan bir görgü tanığı "( Ariana Grande) Son şarkısını bitirdi ve büyük bir patlama sesi duyduk. Tek hatırladığım herkesin koşarak kaçtığıydı. İnsanlar kanlarla kaplıydı, bazı insanlar kavga etmeye başladı. Oldukça korkutucuydu." dedi.

TÜRKİYE KINADI

Dışişleri Bakanlığı: Birleşik Krallığın Manchester kentinde dün gece meydana gelen ve çok sayıda ölü ve yaralının olduğu terör saldırısını kuvvetle kınıyoruz.

FRANSA CUMHURBAŞKANI'NDAN MESAJ

Cumhurbaşkanlığı ofisinden yapılan açıklamada, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un "Fransız hükümeti terörizme karşı Britanya ile işbirliğine devam edecektir" mesajı verdiğini iletti.

'Dehşete düşüren bir terör saldırısı'
İngiltere Başbakanı May, patlamaları "Bu dehşete düşüren bir terör saldırısı" sözleriyle tanımladı. Reuters'a konuşan iki ABD'li yetkili, patlamaların intihar saldırısına benzediğini söyledi.

İlk patlama bilet kesim alanında

Haberin Devamı

Görgü tanıklarının anlattıklarına göre, ilk patlama bilet kesim noktasında gerçekleşirken, ikinci patlama çıkış alanına yakın yerde meydana geldi.

Üçüncü bomba imha edildi

İngiliz polisi konser alanına 50 metre mesafede bir paketi imha etti. İmha ettiği paketten bomba çıktığını duyuruldu.

Polis: 19 ölü, 50'den fazla yaralı

Haberin Devamı

İngiliz polisinin yaptığı resmi açıklamaya göre, olayda 22 kişi hayatını kaybetti, en az 59 kişi yaralandı.

İngiliz basını: En az 20 kişi öldü
İngiliz basınında yer alan haberlere göre, patlamada en az 20 kişi yaşamını yitirdi. Konser bitiminde gerçekleşen patlama nedeniyle çok sayıda yaralı olduğu bildirildi. (Sputnik)

Konser salonun dışı

Terör saldırısı ihtimali araştırılıyor

İngiltere İçişleri Bakanlığı'nda polis şefleriyle acil toplantı yapılıyor. Başkent Londra'da ve patlamanın gerçekleştiği Manchester'da kriz masası kuruldu. İngiliz polisi terör saldırısı ihtimalini araştırıyor.

GÖRGÜ TANIĞI: İNSANLAR KANLARLA KAPLIYDI
İndependent'ta yer alan habere göre, bir görgü tanığı, "Son şarkısını bitirdi ve büyük bir patlama sesi duyduk. Tek hatırladığım herkesin koşarak kaçtığıydı. İnsanlar kanlarla kaplıydı, bazı insanlar kavga etmeye başladı. Oldukça korkutucuydu." dedi.
ABD elçiliğinden uyarı
Londra'daki ABD elçiliği vatandaşlarına uyarıda bulundu ve vatandaşlarının kendileriyle iletişime geçmesini istedi.

Haberin Devamı

Manchester Arena, Avrupa'nın en büyük kapalı gösteri salonu. 1995 yılında açıldı, 21 bin kişi konser ve spor gösterilerini aynı anda izleyebiliyor.

İngiliz Guardian gazetesinin internet sitesinde yer alan haberde bir görüntü de paylaşıldı.

İşte o video: