Gazete Vatan Logo

İngiltere'de Suriyeli çocuğa inanılmaz saldırı!

Ailesi ile birlikte İngiltere'de Huddersfield şehrine göç eden 16 yaşındaki Suriyeli mülteci Jamal, Bailey Mclaren isimli bir İngilizin ırkçı saldırısına uğradı. İnternette yayılan görüntülerin ardından soruşturma başlatıldı.

İngiltere'de Suriyeli çocuğa inanılmaz saldırı!

İngiltere'nin Huddersfield şehrinde bulunan bir okulda öğrenim gören 16 yaşındaki Jamal isimli Suriyeli mülteci çocuk, bir İngiliz'in zorbalığına maruz kaldı. 25 Ekim günü meydana geldiği öğrenilen faşist saldırıdaki İngiliz, önceden kolu kırılmış Suriyeli çocuğu başta tartaklayor, sonra boğazını sıkıyor ardından da yere yatırarak su işkencesi yapıp nefessiz bırakmaya çalışıyor. Bu sırada "seni boğacağım" diyen saldırgan Suriyeli çocuğun üzerine oturuyor.

Adının Bailey Mclaren olduğu öğrenilen İngiliz saldırganın bunları yaparken çevrede bulunan diğer öğrenciler de olaya müdahale etmek yerine yaşananları gülerek takip ediyor. Görüntülerde bir kolunun alçıda olduğu görülen Jamal'ın daha önce yaşadığı bir ırkçı saldırı nedeniyle bu durumda olduğu iddia edildi.

Mclaren'in paylaşımlarından aşırı sağ sempatizanı olduğu anlaşılıyor.

KIZ KARDEŞİNE DE SALDIRMIŞLAR

İngiliz kaynaklarından edinilen bilgiye göre Jamal'ın iki yıl önce ailesi ile birlikte Suriye'den göç ederek İngiltere'ye yerleştiği öğrenildi. Jamal'ın kız kardeşinin de daha önce aynı yerde ırkçı bir saldırıya uğradığı ve yaşadıklarının ağırlığı nedeniyle okul tuvaletinde bileklerini keserek intihar etmeye çalıştığı bildirildi.

Haberin Devamı

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Videonun yayılmasının ardından olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Kirklees Konseyi, "Ne biz ne de okul bu şekilde bir şiddeti ve davranışı tölere etmeyiz" açıklamasını yaptı.