Gazete Vatan Logo

İngiltere'de "Brexit" yanlısı parti liderinden istifa kararı

Birleşik Krallık Bağımsızlık Partisi Genel Başkanı Farage: "Britanya AB'den çıkma kararı verdi. Üzerime düşeni yaptığımı ve daha fazlasına ulaşamayacağımı düşünüyorum"

İngiltere'de "Brexit" yanlısı parti liderinden istifa kararı

AB ve göçmen karşıtı görüşleriyle bilinen Birleşik Krallık Bağımsızlık Partisinin (UKIP) Genel Başkanı Nigel Farage, görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Farage, düzenlediği basın toplantısında, "Siyasetteki amacım Britanya'yı AB'den dışarı çıkarmaktı. İki hafta önceki referandumda halk bu yönde karar verdi. Üzerime düşeni yaptığımı ve daha fazlasına ulaşamayacağımı düşünüyorum. Ayrıca, UKIP liderliğinden ayrılmam gerektiğini düşünüyorum." diye konuştu.

Geçen yılki genel seçim sonrası milletvekili seçilemeyen Farage, yine partisinin liderliğinden istifa etmiş ancak daha sonra bu göreve geri dönmüştü. Farage basın toplantısında bu sefer de fikrini değiştirme olasılığıyla ilgili soruya, "Kararımı değiştirmeyeceğim. Bu konuda söz verebilirim." yanıtını verdi.

Avrupa Parlamentosu (AP) milletvekili de olan 52 yaşındaki Farage, Kasım 2010'dan bu yana UKIP'in liderliğini yürütüyordu. Farage 2006-2009 yıllarında da partinin genel başkanlığını yapmıştı.

Birleşik Krallık'ta geçen ay yapılan referandumdan çıkan "Brexit" kararının ardından iç siyasette hareketli günler yaşanıyor.

Haberin Devamı


Referandum sonucunun ardından görevinden istifa edeceğini açıklayan İngiltere Başbakanı ve Muhafazakar Parti lideri David Cameron'ın yerini dolduracak kişi için ilk tur oylama yarın yapılacak. Ana muhalefetteki İşçi Partisinde de Genel Başkan Jeremy Corbyn'in görevini bırakması için yürütülen kampanya devam ediyor.