Gazete Vatan Logo

İngiltere'de Boris Johnson başbakanlık yarışında yok

İngiltere'de, eski Londra Belediye Başkanı Boris Johnson iktidardaki Muhafazakar Parti'nin genel başkanlığına ve başbakanlığa aday olmayacağını açıkladı. Johnson, Muhafazakar Parti'nin kuracağı yeni hükümete mümkün olan her türlü desteği vereceğini de söyledi

İngiltere'de Boris Johnson başbakanlık yarışında yok

Referandumda AB'den çıkma kararıyla birlikte Başbakan Cameron'ın istifasını açıklamasının ardından Başbakanlık için adı geçenlerin başına gelen Johnson partili arkadaşlarıyla görüştüğünü ve "parlamentodaki koşullar ışığında" Muhafazakar Parti Genel Başkanı ve Başbakan olamayacağı sonucuna vardığını" belirtti.

Avrupa Birliği referandumu öncesi birlikten çıkma yönünde yürütülen kampanyanın liderlerinden biri olan Johnson, "Londra ve İngiltere'nin AB'nin dışında çok daha iyileşeceğini" savundu.

Johnson kısa açıklamasının ardından, gazetecilerin sorularını yanıtlamayı reddetti.

Muhafazakar Parti genel başkanlığı ve Başbakanlık yarışına gireceğini açıklayanlar arasında İçişleri Bakanı Theresa May ve AB'den ayrılma yanlısı kampanyanın liderlerinden Adalet Bakanı Michael Gove ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Stephen Crabb de bulunuyor.

Diğer adaylarsa eski Savunma Bakanı Liam Fox ve Muhafazakar milletvekili John Baron.

Bahisçiler ise yarışta en fazla şansı Theresa May'e veriyor.

Haberin Devamı

STERLIN YÜKSELİŞE GEÇTİ!

İngiltere'de yapılan referandumda AB'den çıkmaya yönelik karar çıkınca, AB yanlısı başbakan David Cameron istifa edeceğini açıklamıştı. Muhafazar Parti'nin en önemli adayı ise Osmanlı Torunu Boris Johnson olarak gösteriliyordu. Ancak gün içerisinde ilginç bir gelişme oldu ve Johnson aday olmayacağını açıkladı. Sert tutumuyla bilinen Boris Johnson'ın aday olmayacağını açıklaması İngiltere piyasaları duruldu. Referandumdan sonra devamlı güç kaybeden Sterlin, ilk kez yükselişe geçti.

BBC TÜRKÇE