Gazete Vatan Logo

İngiltere Birmingham'da baskınlar!

İngiltere Birmingham'da operasyon düzenlendi. İngiltere polisinin, Birmingham'da gerçekleştirdiği baskınların dün yaşanan Londra saldırısyla bağlantılı olduğu açıklandı. Londra Terörle Mücadele, 6 adrese baskın düzenleyerek 7 kişiyi gözaltına aldığını bildirdi. Saldırganın tek başına hareket ettiği söylendi.

İngiltere Birmingham'da baskınlar!

Londra Terörle Mücadele'den gelen son dakika açıklamasına göre, 6 adrese baskın düzenlenerek 7 kişi gözaltına alındı. Saldırganın tek başına hareket ettiği belirlendi.

Londra'da beş kişinin öldüğü 40 kişinin de yaralandığı terör saldırısıyla ilgili İngiltere polisinden bir açıklama yapıldı. Açıklamada, "Londra saldırganının tek başına olduğu ve uluslararası terörizmden ilham aldığına inanıyoruz" denildi.

'4 KİŞİ ÖLDÜ, YARALANAN 29 KİŞİ TEDAVİ ALTINDA'
Rowley, olayda saldırgan da dahil olmak üzere dört kişinin öldüğünü, yaralanan 29 kişinin ise beş farklı hastanede tedavi altına alındığı belirtti.
Saldırganın İngiltere vatandaşı olup olmadığını doğrulayamayacağını kaydeden Rowley, kentin en turistik noktalarından biri olan Westminster Köprüsü'ndeki saldırıda ölenlerin farklı uluslarlardan kişiler olduğunu, bu nedenle de kimliklerini açıklayamayacağını söyledi.
İngiltere polisi, saldırının ardından ölü sayısını beş olarak duyurmuştu. Ölenlerden birinin 48 yaşındaki polis memuru Keith Palmer olduğu daha önce açıklanmıştı.
Öte yandan İngiliz basınında yer alan habere göre, saldırıda hayatını kaybeden bir diğer isimse çocuklarını okuldan almaya giden 43 yaşındaki Aysha Frade.
'6 NOKTADA OPERASYON YAPILDI, 7 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI'
Saldırının ardından Birmingham'ın da aralarında olduğu altı noktada operasyon düzenlendiği doğrulayan Rowley, "Yüzlerce dedektif gece boyunca çalıştı ve yedi kişi gözaltına alındı" dedi.
Rowley,"Bu aşamada, kamuya yönelik yeni bir tehdide ilişkin belirgin bir bilgi yok" diye ekledi.

Haberin Devamı

BASKINLAR DÜN GECE BAŞLADI!

İngiltere'nin Birmingham kentindeki bir eve, dün 23.45 sıralarında silahlı polisler tarafından operasyon düzenlendi. İngiliz basınına bilgi veren kaynaklar, söz konusu baskının Londra'da dün gerçekleştirilen ve beş kişinin hayatını kaybettiği terör saldırıyla bağlantılı olduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

Baskında terör saldırısıyla ilgili bazı kişilerin gözaltına alındığı belirtildi.
itv'ye bilgi veren görgü tanıklarının ifadelerine göre de yaklaşık 10 polis aracı saat 23.45 sıralarında kentin güneydoğusundaki Hagley Road'u kordona aldı. Görgü tanıklarından biri iki, diğer ise üç kişinin kelepçelenerek görütüldüğünü belirtti.
BAYRAK YARIYA İNDİ
Londra saldırısının ertesi günü İngiliz Parlamentosu'nda bayrak yarıya indi.