Gazete Vatan Logo

İngiliz siyasetçilerden teröristlere 'dayanışma' ziyareti!

İngiliz İşçi Partisi'nden yetkililer, terör örgütü PYD kontrolündeki Kamışlı'yı ziyaret etti. Terör elebaşlarıyla görüşen İngiliz lordu Glasman, "Sizinle uzun dönemli bir ilişki için buradayız" dedi.

İngiliz siyasetçilerden teröristlere 'dayanışma' ziyareti!

Aralarında İngiliz Lordlar Kamarası mensubu Maurice Glasman ile parlamento üyesi Lloyd Russell-Moyle'ın da bulunduğu İşçi Partili siyasetçiler, Suriye'nin kuzeyindeki Kamışlı bölgesini ziyaret etti.

Terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD kontrolündeki Kamışlı'daki yetkililerle bir araya gelen İngiliz siyasetçilerden Glasman, "Sizinle uzun dönemli bir ilişki için buradayız. Özgürlüğünüzü ortadan kaldırmaya çalışan herkese karşı size destek vereceğiz. Ayrıca tüm kalbimizle sizle dayanışma içindeyiz" dedi.

Suriye'nin kuzeyindeki ziyaretlerinin devam edeceğini söyleyen Glasman, terör örgütü PYD'nin silahlı kanadı YPG ve kadın kolu YPJ'nin mensuplarıyla da görüşeceklerini belirtti.

Türkiye'ye yapılan silah satışına inceleme çağrısı

İşçi Partili vekil Russell-Moyle ise Suriye'nin kuzeyine gerçekleştirdikleri ziyaretlerden edindiklerini, "İngiltere'ye dönünce parlamentoyla ve İngiliz halkıyla paylaşacaklarını" söyledi. Türkiye'ye yapılan silah satışının daha dikkatli inceleneceğini ümit ettiğini belirten Russell-Moyle, "Yanınızda olduğumuzu söylemek istiyoruz" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

“Daha önceden görüşmeler açıklanmıyordu”

Reuters'ın haberine göre, PYD’li Abed el Kerim Ömer ise İngiliz siyasetçilerce yapılan ziyaretin kendileri açısından kamuya açık gerçekleştirilen ilk üst düzey heyet ziyareti olduğunu söyledi.

"Daha önceden açıklanmamış görüşmeler oluyordu... Ama bu, resmi yolla yapılan ilk ziyaret" diyen Ömer, İngiliz siyasetçilerle Afrin'deki gelişmeleri ele aldıklarını belirtti.