Gazete Vatan Logo

İngiliz parlamentosu Çömez’e ödül verecek

Londra’da 15 Türk ile 20 İngiliz doktordan oluşan kadrosuyla klinik kuran Turhan Çömez başarıları nedeniyle İngiliz meclisi tarafından ödüle layık görüldü

İngiliz parlamentosu Çömez’e ödül verecek

Ergenekon davası sürecinde 10 yıl önce İngiltere’ye gidip bir üniversite hastanesinde doktorluk yapmaya başlayan eski AK Parti Milletvekili Turhan Çömez, ‘firar’da olduğu süre boyunca bir başarı hikayesine imza attı. Binlerce Türkün yaşadığı Londra’da 15 Türk ve 20 İngiliz doktordan oluşan uzman kadrosuyla klinik kuran Çömez, çalışmalarıyla yakından takip edildi. Çömez’e önümüzdeki günlerde İngiliz parlamentosu başarı ödülü verecek. Önceliğin Türklere hizmet olduğunu belirten Çömez şunları söyledi:

500 bin Türk’e hizmet

6 yıldır Basildon Universite Hastanesinde genel cerrahi uzmanı olarak çalışıyorum. Şimdi MediWell Clinic’te hastalara hizmet vereceğiz. Burada sağlık sistemi hasta yükünü taşıyamıyor. İngiltere’de sağlık sistemi ciddi sorunlarla boğuşuyor. 500 binin üzerinde Anadolu’dan ve Kıbrıs’tan göç etmiş, Türkçe konuşan bir toplumumuz var burada. Bunlar da dil problemi yaşıyor hastanelerde. Artık o sorunu ortadan kaldırıyoruz. İhtiyacı olan hastalarımızın evlerine kadar sağlık hizmeti götüreceğiz. Buna ambulans hizmetini de ekleyeceğiz. Her yıl Türkiye’den İngiltere’ye turist olarak ziyaret gerçekleştiren insanlarımıza yönelik bir hizmetimiz de olacak.

Haberin Devamı

Vakıf da kurup İngiltere’de çalışmak isteyen doktorlara eğitim ve rehberlik hizmeti vermeyi planlayan Çömez’e 10 yıl içindeki çalışmalar nedeniyle önümüzdeki günlerde İngiliz parlamentosu başarı ödülü verilecek.