Gazete Vatan Logo

İngiliz kadının cenazesi İslami usullere göre defnedildi

Fethiye’de MS rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren İngiliz Linda Riordan cenazesi, vasiyeti üzerine İslami usullere uygun şekilde toprağa verildi

İngiliz kadının cenazesi İslami usullere göre defnedildi

İngiltere'den Fethiye’ye 13 yıl önce tatile gelen ve ardından eşi John Thomas Riordan ile Fethiye’nin Çalış Mevkii’ne yerleşen Linda Riordan bir süre önce MS hastalığı nedeniyle hastaneye kaldırılmıştı.Tedavi gördüğü Fethiye Devlet hastanesinde 61 yaşında hayatını kaybeden Linda Riordan’ın cenazesi, Foça Mahallesi Mezarlığı'nda imam tarafından okunan duanın ardından İslami usullere uygun şekilde defnedildi.Cenaze törenine katılan Linda Riordan’ın eşi John Thomas Riordan ve yakınları da defin işleminin ardından kendi inançlarına göre dua ettiler.

Fethiye aşığıydı

Fethiye’ye 13 yıl önce tatil için geldiklerini ve ardından eşi Linda ile Çalış’a yerleşme kararı aldıklarını söyleyen eşi John Thomas Riordan, “Linda Fethiye ve Çalış aşığı bir insandı. Ölmeden önce vasiyet etti. Öldüğünde cenazesini Çalış manzaralı Foça Mahallesi mezarlığına defin edilmesini istedi” diye konuştu.