Gazete Vatan Logo

İngiliz HSBC, Çin’de Türkiye’yi parlatacak

HSBC, 3-7 Eylül tarihlerinde Türkiye’deki yatırım ve ticaret fırsatlarını anlatmak için Çin’de roadshow düzenleyecek. Organizasyona 200 şirketin tepe yöneticisi katılacak

İngiliz HSBC, Çin’de Türkiye’yi parlatacak

Türkiye’de 1990’dan bu yana faaliyet gösteren Londra merkezli bankacılık devi HSBC, Türkiye’deki yatırım ve ticaret fırsatlarını anlatmak için Çin’de roadshow’a çıkıyor. HSBC tarafından organize edilen ve ‘Kuşak ve Yol’ girişimi kapsamındaki fırsatların mercek altına alınacağı MENAT Roadshow, 3-7 Eylül tarihleri arasında Çin’de gerçekleştirilecek.

Roadshow’a HSBC Türkiye’den katılacak üst düzey yönetim ekibi, Türkiye’nin potansiyelini Çinli şirketlere ve yatırımcılara aktararak iki ülke arasındaki ticari ilişkileri güçlendirmeyi hedefliyor. Roadshow’a 200’ü aşkın kurum temsilcisi ve sektör lideri katılacak.

Büyük potansiyel

Ekonomilerinin toplam büyüklüğü küresel ekonominin üçte biri olan ve Türkiye dahil 70’in üzerinde ülkeyi kapsayan ‘Kuşak ve Yol’ girişimi odağıyla düzenlenen MENAT Roadshow’da, altyapı, ticaret, yatırım, hizmetler, tedarik zinciri ve yuanın kullanımı masaya yatırılacak.

Roadshow’un Pekin’de gerçekleştirilecek ayağında Türkiye’ye özel bir oturum da gerçekleşecek. Oturumda, dünyanın eski ticaret yollarından biri üzerinde olan Türkiye’deki ‘Kuşak ve Yol’ girişimi kapsamındaki yatırım ve ticaret fırsatları konuşulacak.

Haberin Devamı

KÖPRÜ OLACAK

HSBC Türkiye Genel Müdürü Selim Kervancı, roadshow’un Çin ile Türkiye arasındaki ticaret ve yatırım koridorunun sağlamlaştırılmasında önemli adım olacağını belirtti. Kervancı, şunları kaydetti: “2 ülke firmaları arasında köprü oluşturarak Çin ile ticari ilişkileri güçlendirmeyi istiyoruz. Özellikle ‘Kuşak ve Yol’ girişimi kapsamında Türkiye’yi Asya’ya bağlayacak demiryolu gibi büyük altyapı yatırımlarında ve hayata geçirilmesi planlanan farklı sektörlerdeki yatırımlarda müteşebbislerinin yanında olacağız.”