Gazete Vatan Logo

İngiliz Claire Walker vergi şampiyonu oldu

7 yıl önce Türkiye'ye yerleşen ve Didim'de emlakçilik yapan İngiliz Claire Walker Tatlıcı, trilyonluk turizm yatırımlarının olduğu ilçede 77 bin 100 YTL ile gelir vergisi rekortmeni oldu. Walker, "Yaptığım her iş belgelidir. Vergimi son kuruşuna kadar ödemenin huzurunu yaşıyorum" dedi

Aydın'ın Didim İlçesi'nde İngiliz emlakçı Claire Walker Tatlıcı, gelir vergisi şampiyonu oldu. Trilyonluk turizm yatırımlarının yapıldığı turistik ilçede, İngiliz asıllı emlakçının rekortmen olması şaşkınlık yarattı. Claire Walker Tatlıcı, yaptığı her işi belgelediğini ve vergisini son kuruşuna kadar ödemenin huzurunu yaşadığını söyledi. Turkish Homes'un sahibi Claire Tatlıcı, ödeyeceği 77 bin 100 YTL gelir vergisiyle rekortmenliği elde etti. Listede ikinci sırada yer alan mükellef isminin gizli tutulmasını isterken, Cemil Karakaş üçüncü, Mehmet Ekiz dördüncü, Erdal Tatlıcı beşinci oldu.

Yaptığım her işi faturalandırdım
Türk vatandaşı Nedret Tatlıcı'yla evli olan 34 yaşındaki Claire Walker Tatlıcı 12 yıldır Türkiye'de yaşadığını, 7 yıldır da Nedret Tatlıcı ile evli olduğunu anlattı. Tatlıcı, "Evlenmeden önce Türkiye'de bir İngiliz şirketinde 5 yıl rehberlik yaptım. Yatçı eşimle tanışıp evlendim, onunla birlikte üç yıl yatçılık yaptim. Sonra emlak sektörüne girmeye karar verdim. Eşim tereddüt etti ama ben vazgeçmedim. İşimiz tuttu. Sonra eşim de bana katıldı. Kısa sürede beklediğimizden daha iyi noktaya geldik. İngiltere'de aynı işimle aileme bir emlak bürosu açtım. Onlar bize müşteri göndermeye başladı. İşimiz çok güzel. Bodrum Gümbet'te de şube açtık" diye konuştu.

Yaptığı her işi belgelendirip faturasını kestiğini anlatan Tatlıcı, "Bu işten iyi para kazanıyorum. Tabii ki vergimi de devletime ödeyeceğim. Hepimiz vergimizi ödemeliyiz ki devletimiz ayakta kalsın, bu ülkeyi idare etsin. Bir devletin ayakta kalabilmesi için vatandaşından vergi alması gerekiyor. Vergi toplamayan devletin ayakta durma şansı yoktur" dedi. Çifte vatandaş olduğunu anlatan Claire Walker Tatlıcı, vergi şampiyonluğundan onur duyduğunu da vurguladı.

Rixos'un sahibi Antalya'da rekortmen
Rixos Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince Antalya gelir vergisi rekortmeni oldu. Antalya Defterdarı Oğuzhan Taşkeşen, Tamince'nin ödeyeceği 834 bin 522 YTL ile bu yılın rekortmeni olduğunu açıkladı. Tamince'yi hafriyat işleri yapan Necmi Çakıcı 607 bin YTL'lik vergi ile izledi. Avukat Bora Terzioğlu işe 452 bin 180 YTL'lik vergisi ile Antalya üçüncüsü oldu.

Maaşlı Hasan Denizkurdu patronu Selçuk Yaşar 'ı geçti
İzmir'in 2004 yılı gelir vergisi şampiyonları arasında yer alan Yaşar Holding CEO'su Hasan Denizkurdu, patralarını geride bırakarak, 23'üncü sıraya yerleşti. Rekortmenler listesinde Yaşar Holding Onur Kurulu Başkanı Selçuk Yaşar 31'inci. Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Feyhan Kalpaklıoğlu 50'nci sırada kaldı.

Denizkurdu, "Bu sonuç Yaşar Grubu'nun profesyonel yöneticiye verdiği önemi gösteriyor" dedi. Yaşar Holding CEO'su Hasan Denizkurdu 358 bin YTL vergi ödeyecek. Selçuk Yaşar'ın ödeyeceği vergi 326 bin YTL, Feyhan Kalpaklıoğlu'nun ödeyeceği vergi ise 256 bin YTL oldu. Hasan Denizkurdu, Yaşar Grubu'nda geçen yıl 1.6 milyar dolarlık ciroyu yönettiğini, bu yılki ciro hedefinin 1.9 milyar dolar olduğunu belirterek, "Holdingin yönetim planlamasını yapıyorum, strateji kuruyorum, risk alıyorum. Bu nedenle iyi para kazanıyorum. Gayrimenkullerimden de özel gelirlerim var. Ayrıca her zaman patronlar profesyonel yöneticilerden fazla kazanmaz. Şirket kazancını yatırıma da dönüştürebilir. Bu durumda kâr dağıtmaz ve patronun cebine nakit para girmez" diye konuştu.

Haberin Devamı