Gazete Vatan Logo

İngiliz çayına Türk simidi

Londra’da halihazırda 22 şubesi bulunan Simit Sarayı 85 noktada hizmet veren bir zincirle görüşüyor. Anlaşma sağlanırsa marka 107 şubesiyle çay ve simit satacak.

İngiliz çayına  Türk simidi

Simit Sarayı’nın Londra’da 85 mağazası olan bir zinciri satın alması gündemde. Satışın gerçekleşmesi durumunda Türk markasının Londra’da toplam mağaza sayısı 107’yi bulacak.

Bursa’da düzenlenen Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde ekonomi ve iş dünyasının önde gelen isimleri konuştu. Zirve kapsamında gerçekleştirilen “Global Fırsatların Geleceği” başlıklı oturumda konuşan Simit Sarayı Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kavukcu, “Simit Sarayı markasıyla dünyanın en iyi lokasyonunda mağazalar açıyoruz. Bakery anlamında dünyada ilk 10’un içindeyiz” dedi.

En iyi olacağız

“Global açılıma 2012 yılında başladık” diyen Kavukcu, “Londra’da 22 mağazamız oldu. 85 mağazası olan bir zincirle görüşüyoruz. Dünyada 2 ülkeye daha giriyoruz. Kenya’da da şube açıyoruz bu sene. Gelecek Asya’da. 2019’da Uzakdoğu pazarına yöneleceğiz. Biz 1.5 liraya simit satarak bu ciroları yapıyoruz. Türkiye’den böyle markalar çıkarmamız lazım. Türkiye’de başaran insan yurt dışında çok daha iyi başarır. Biz dünyada 10 markadan biri olacağımızın sözünü veriyoruz. 5 yıl içinde sadece yurt dışında 1.000 mağaza açacağız. Bu mağazaların 650’siyle sözleşme yaptık” ifadesini kullandı. Kavukcu, satın alımın gerçekleşmemesi durumunda da yıl sonu hedeflerinin Londra’da 40 mağaza sayısına ulaşmak olduğunu bildirdi.

Haberin Devamı

Enflasyonu yenmeden faizler düşmeyecek

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Erol Bilecik, ekonomideki gelişmelere dair değerlendirmelerde bulundu. Bilecik, “Enflasyonu yenemeden faizleri düşürmemiz mümkün değil” dedi ve gemi benzetmesinde bulunarak şöyle devam etti: “Bu tek gemide olduğumuz bir oyun. Geminin hızının yükselmesini sağlamamız gerekir. Eğitim ve iş gücü reformlarının bir an önce hayata geçmesini istiyoruz. Bunlar istihdamı ilgilendiren noktalar. “Türkiye, 2002-2007 AK Parti’nin ilk döneminde müthiş bir öykü yarattı” diyen Bilecik, şöyle devam etti: “Türkiye’nin yeni bir öyküye ihtiyacı var. Bu acı ama gerçek değil, gerçeğin ta kendisi ve güzel bir gerçek. Biz bunun teknoloji alanından gelebilecek, özellikle içinde Sanayi 4.0’ı barındırabilecek, Türkiye’nin teknoloji yatırımını ön plana alabilecek bir noktadan çıkabilme ihtimalini çok yüksek görüyoruz. Acaba Türkiye’nin öyküsü katma değeri yüksek teknoloji alanından mı çıkar? Böyle bir hedefi daha sıklıkla konuşmamız gerekir.”

Haberin Devamı

Türkiye birçok piyasadan önde
Vodafone Türkiye CEO’suColman Deegan, etkinlikte bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Oturumda birbirinden değerli katılımcıların bilgi ve deneyimlerinden yararlanılacağını belirten Deegan, “Büyük ihtimalle dünyadaki en dijitalleşmiş ülkelerden birinde bu etkinliği gerçekleştiriyoruz. Türkiye’de internet kullanımı çok yüksek. Türkiye gerçekten dijital teknolojilerin kullanımında birçok piyasadan çok önde” dedi.

Yüzde 95 şube dışında

Akbank Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde Vodafone Türkiye CEO’su Colman Deegan’ın yöneticiliğini yaptığı “Dijital Gelecek” başlıklı oturumda, trendleri doğru okumanın, vizyonu doğru koymanın önemli olduğunu söyledi. Artık işlemlerin yüzde 95’inin şubeler dışında gerçekleştiğini belirten Binbaşgil, “Bu korkunç bir rakam. Dünyaya ayak uydurabilmek için inovasyon laboratuvarı kurduk. Bize uygulanabilecek en iyi trendler neyse onu uygulamaya çalışıyoruz. İnovasyon ve teknoloji konuları en az diğer şirketler kadar bizim için de önemli. En fazla teknoloji yatırımı yapan şirketlerin başında geliyoruz. Teknolojiye her yıl 150 milyon dolar yatırım yaparız. Bu yıl 300 milyon dolar yatıracağız. Gelecek yıl bir o kadar daha yatıracağız. Çünkü bu trendleri görmek zorundayız. Artık işlemlerimizin yüzde 95’e yakını şubeler dışında oluyor. Dünyaya ayak uydurabilmek için inovasyon laboratuvarı kurduk” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı