Gazete Vatan Logo

İngiliz bakana tepki: 'Parmağını yalayarak sayfa çeviriyor'

İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın corona virüse yakalanması sebebiyle haftalık birgilendirme açıklamalarını Dışişleri Bakanı Dominic Raab yapıyor. İngiliz basını Raabı sert ve sinirli olarak nitelerken, sosyal medya kullanıcıları da bakanın sayfaları çevirmek için sürekli elini yalamasını eleştirdi.

İngiliz bakana tepki: 'Parmağını yalayarak sayfa çeviriyor'

İngiltere'de Başbakan Johnson'ın corona virüs olmasıyla halkı bilgilendirme açıklamalarını Başbakan yerine yapan Dominic Raab, İngiliz köşe yazarlarının eleştirilerine hedef oldu.

Dışişleri Bakanı Dominic Raabın basın önünde açıklama yaparken sert ve sinirli bir havası olduğunu belirten İngiliz köşe yazarları, Raabın tehditkar bir tutumu olduğunu ifade etti.

TEDBİRLERE BAŞTA KENDİ UYMUYOR

Dışişleri Bakanı Raab'ın, konuşma sırasında sayfaları çevirmek için elini ağzına götürmesi de eleştirilerin hedefindeydi. Sosyal medya kullanıcıları, Raabın sayfaları çevirmek için elini yalamasını koronavirüs tedbirlerine en başta kendisinin uymaması olarak yorumladı.

Raab, pazartesi günü yaptığı haftalık bilgilendirme açıklamalarında, yurtdışında seyahat yasakları sebebiyle mahsur kalan İngiliz vatandaşlarına değindi. Seyahat veya tatil amacıyla yurtdışında mahsur kalan İngilizlerin yüzbinlerce olduğunu belirten Dominic Raab, mahsur kalanları kurtarmak için 75 milyon poundluk bütçe ayırdıklarını ifade etti.

Haberin Devamı