Gazete Vatan Logo

ING Türkiye Genel Müdürü Pınar Abay'a yeni görev!

ING Türkiye Genel Müdürü Pınar Abay, ING Grubu Global İcra Kurulu Üyesi olacağından bankadaki görevinden 1 Ocak 2020 itibarıyla ayrılacak.

ING Türkiye Genel Müdürü Pınar Abay'a yeni görev!

ING Türkiye'nin tepe yönetiminde önemli ayrılık gerçekleşiyor. 1 Ocak 2020 itibarıyla bankanın genel müdür Pınar Abay yaklaşık 9 yıldır yürüttüğü görevinden ayrılıyor. Hürriyet'te yer alan habere göre, ING Türkiye Genel Müdürü Pınar Abay, 1 Ocak 2020 itibarıyla geçerli olmak üzere ING Grubu’na Global İcra Kurulu Üyesi olarak atandı.

Ataması Avrupa Merkez Bankası tarafından onaylanan Abay, İcra Kurulu’ndaki yeni görevi kapsamında Hollanda, Belçika ve Lüksemburg ülkelerinden (Pazar Liderleri Bölgesi) sorumlu olacak.

ING Grubu CEO’su Ralph Hamers, “ING Türkiye’yi dijital ve inovatif bir organizasyona dönüştüren Abay’ın bankacılık sektörüne dair derin bilgisinin yanı sıra müşteri ve çalışan odağı tutkusu çok değerli katkı sağlayacak” dedi.

Pınar Abay da, yeni görevinin getirdiği sorumluluğa işaret ederek, “ING’nin, insanların iş ve özel hayatlarında her zaman bir adım önde olmaları amacına yürekten inanıyor, bu amaçla atılacak adımların parçası olmaktan gurur ve heyecan duyuyorum” dedi.