Gazete Vatan Logo

İnfazın ardında Rus mafyası çıktı

Beşiktaş’ta pusuya düşürülen Azeri mafya liderinin, 3 yıl önce Moskova’da Aslan Usoyan’ın (Ded Hasan) öldürülmesi emrini verdiği için infaz edildiği iddia edildi.

İnfazın ardında Rus mafyası çıktı

İstanbul’da cipinde infaz edilen Azeri mafya lideri Rövşen Lenkaranski Aliyev’in, 3 yıl önce mafyanın önde gelen ismi Aslan Usoyan’ın (Ded Hasan) Moskova’da kurşunlanması emrini verdiği için öldürülmüş olabileceği iddia edildi.

PKK’ya silah satışı

Ded Hasan’ın PKK ile bağlantısı bulunduğu, örgüte kaçak Rus silahı sağladığı 2010 yılında yayınlanan WikiLeaks belgelerinde ortaya çıkmıştı. ABD’nin İspanya büyükelçiliğinden Washington’a yollanan kriptoda İspanya Başsavcısı Hose Pepe Grinda ile yapılan bir görüşme “Rusya, mafyayı aracı olarak kullanarak Türkiye’ye karşı PKK’yı silahlandırıyor” başlığı taşıyordu. Rusya’dan PKK’ya kaçak silahları Rusya’daki mafya babası Usoyan’ın sağ kolu Zahar Kalaşov adındaki “Genç Şakro” lakaplı yardımcısının yönettiği söyleniyordu. Şakro, 2006’da İspanya’da düzenlenen bir operasyonda ele geçirilmişti.

Koruma da öldü

Azerbaycan’ın haber Sitelerinden yeniçag.az sitesinde yer alan haberde, mafya lideri olduğu öne sürülen Lenkeranski’nin yakın koruması, Dubai`den yeni döndüklerini ve yemekten ayrılırken saldırıya uğradıklarını söyledi. Olayda Lenkeranski ile birlikte şoförü de ölürken, korumanın durumunun ağır olduğu bildirildi.

Haberin Devamı

Öcalan’ı saklamıştı

Abdullah Öcalan’ı, 1999’da Şam’dan ayrıldıktan sonra Rusya’daki evinde 4 gün ağırlayan ‘Ded Hasan’ lakaplı mafya lideri Aslan Usoyan, Moskova’da restorandan çıkarken öldürülmüştü. Rusya’ya gittiğinde 1 gün aşırı milliyetçi Rus siyasetçi Vladimir Jirinovski’nin evinde kalan Öcalan, burada çıkan tartışma üzerine mafya babasının evine geçmişti. Mafya babası Ded Hasan’ın ayrıca İtalya’da kaldığı sırada Öcalan’a 4 milyon dolar nakit para götürdüğü de gündeme gelmişti.

Cenazesini binlerce kişi karşıladı

Azerbaycan vatandaşı olan ünlü mafya babası Rövşen Lenkaranski’nin cenazesi Azerbaycanlı işadamı Mubariz Mansimova ait özel uçakla memleketi Lenkaran şehrine getirildi. Cenazeyi 25 bine yakın kişi havalimanında karşıladı. Cenazeyi karşılayan kişiler, Allahu Ekber sesleriyle evine kadar cenazeye eşlik etti. Rövşen Lenkaranski, polis olan babasının katilini mahkeme salonunda öldürülmesiyle de biliniyor.

Haberin Devamı