Gazete Vatan Logo

İndirimsiz 45 yıl!

Kadıköy’de 19 yaşındaki üniversiteli kıza bıçak tehdidiyle tecavüz ve gasptan yargılanan servis şoförü 45 yıl hapis cezasına çarptırıldı, hakim herhangi bir indirime gitmedi

İndirimsiz 45 yıl!

İstanbul Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Cengiz Ay ile mağdur E.F.B ve taraf avukatları katıldı. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı duruşmada, E.F.B’nin ailesi ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı da hazır bulundu. Sanık Ay, yazılı savunmasında “Görüntüler düşünüldüğünün aksine leyhtedir. E.F.B, ‘Kuytu bir yere gidelim’ diyerek beni apartmanlarının bahçesine götürdü. Apartmanın bahçesine girişimiz sırasında elimde bulunan bıçağı yeni tanıştığım E.F.B’ye güvenmiyor olmam ve bilmediğim bir yere götürülüyor olmam nedeniyle elime aldım. Kesinlikle tehdit etmek amacıyla bir girişimde veya eylemde bulunmadım” dedi.

E.F.B’nin avukatı Nuray Ünal ise “Kamera kayıtlarında sanığın aracını durdurup aksi yönde hareket halinde olan müvekkilimin yanına giderek önceden planladığı şekilde bıçakla saldırarak eylemi gerçekleştirdiği görülmektedir. Sanığın müvekkilimize sormuş olduğu ‘Bakire misin’ ve ‘Yaşın kaç’ şeklindeki sorular ve suçun işleniş biçimi dikkate alındığında sanığın daha önceden başka mağdurlara yönelik cinsel saldırı suçlarını işlediği kanaatindeyiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Beni öldürebilirdi

Söz verilen mağdur E.F.B de sanığın yazılı savunmasına katılmadığını belirterek, “Olay sırasında soğukkanlı durmamın sebebi canımın tehlikede olmasıydı” ifadesini kullandı.

Mahkeme heyeti, Cengiz Ay’ın “Nitelikli cinsel saldırı” suçundan 30 yıl, “Nitelikli gasp” suçundan ise 15 yıl olmak üzere toplamda 45 yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. Sanığın olaydan sonraki davranışları, herhangi bir pişmanlık göstermemiş olmasını dikkate alan mahkeme, verilen cezada herhangi bir indirime de gitmedi.