Gazete Vatan Logo

İndirime rağmen tüketici zararda

BP: Tavan fiyat AB teamüllerine uymuyor

Enerjİ Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), akaryakıt dağıtım ve bayi satışlarına yönelik belirlediği “tavan fiyat”ı kurşunsuz benzinde 2 kuruş, motorin ve kırsal motorinde 1 kuruş düşürdü. 95 oktan kurşunsuz benzinde bayi tavan fiyatı 3.26 liraya indi. EPDK Ağustos ayında benzine 3 kez zam, 4 kez indirim yaptı. Böylece Ağustos ayında benzin sadece 1 kuruş ucuzlamış oldu. Motorinin bayi tavan fiyatı dün yapılan indirimle 2.67 liradan 2.66 liraya, kırsal motorinin bayi tavan fiyatı ise 2.53 liradan 2.52 liraya çekildi. Dağıtım tavan fiyatı ise motorinde 2.50 liradan 2.48 liraya, kırsal motorinde 2.37 liradan 2.36 liraya düşürüldü.

Haziran sonunda uygulamaya giren ’tavan fiyat’ uygulaması tüketicilere yaramadı. 14 Temmuz’da 50 litrelik bir depo 146 liraya dolarken, bugün aynı depoyu doldurmanın maliyeti 163 liraya çıktı. Litrede 34 kuruşluk artış, depo doldurma maliyetini 17 lira yükseltti. Tavan fiyat uygulaması 25 Ağustos’ta son bulacak.

BP: Tavan fiyat AB teamüllerine uymuyor

BP Rafineriler ve Pazarlama Chief Operating Officer’ı (COO) Tufan Erginbilgiç, Türkiye akaryakıt sektöründe ’tavan fiyatı’ gibi müdahalelerin serbest piyasa ekonomisine uygun olmadığını ve Türkiye’nin AB konusunda çalışmalarını sürdürdüğü bu dönemde söz konusu uygulamaların AB teamülleri ile de uyumlu olmadığını düşündüklerini belirtti. Erginbilgiç, yaptığı değerlendirmede, şirketin küresel vizyonu doğrultusunda, Türk ekonomisine ve enerji sektörüne yatırımlarını aynı kararlılıkla sürdüreceklerini bildirdi.

Haberin Devamı