Gazete Vatan Logo

İndirime düzenleme şart

BETA Genel Müdürü Barbaros Akyıldız, yeni sezon ürünlerin yanıltıcı indirimler ile satışa sunulduğunu belirterek, “Yapılan kampanyalar gerçeği yansıtmıyor. İndirimlerle ilgili bir düzenleme yapılması şart” dedi BETA Genel Müdürü Barbaros Akyıldız, yeni sezon ürünlerin yanıltıcı indirimler ile satışa sunulduğunu belirterek, “Yapılan kampanyalar gerçeği yansıtmıyor. İndirimlerle ilgili bir düzenleme yapılması şart” dedi

İndirime düzenleme şart

BETA ayakkabı Genel Müdürü Barbaros Akyıldız, önceki gün 2017’nin ilk 7 aylık rakamlarını açıkladı. Geçtiğimiz yıl 2 mağaza kapattıklarını ancak bu yıl 5 yeni mağaza açarak 44 mağazaya ulaştıklarını belirten Akyıldız, toplamda yüzde 41’lik bir büyümeye imza attıklarını söyledi. 2016 yılını 67 milyon TL ciro ile kapattıklarını, bu yıl sonunda 90 milyon TL ciroyu geçmeyi hedeflediklerini söyleyen Akyıldız, “Geçen sene 390 bin çift ayakkabı satmıştık, bu yıl hedefimiz 550 bin çift” dedi.

İndirim yaratan bir marka olmadıklarını anlatan Akyıldız, yeni sezon ürünlerin de yüzde 50 indirim ile satışa sunulduğunu söyleyerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir ürüne 900 TL fiyat koyup sonra 300 TL’ye indirmiyoruz. Kampanyaların gerçek olduğunu, bir başka firmanın yaptığı yüzde 50 ile aynı olmadığını müşterimiz biliyor. Şirketler, yeni sezonu en az yüzde 50 indirim ile açıyorlar artık. Burada bir düzenlemeye ihtiyaç var. Bir ara yapılacaktı. İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) bir prosedürü vardı. İndirim yapacak olan marka, İTO’ya gidip sertifikasını alırdı. Daha sonra İTO’nun müfettişleri dolaşır ve indirip yapıyorsanız evraklarınızı sorar, kontrol ederdi. Bu, şu anda ne kadar mümkün tartışılır ama bir düzenleme şart. Çok yanıltıcı uygulamalar var. Sezon açılışında yüzde 50-70’i görmek iğreti ediyor artık. Tekstil ve spor ayakkabılar biraz daha disiplin altına alınmış durumda. Ama kahverengi-siyah ayakkabı işine baktığımızda böyle bir sorun var.”

Haberin Devamı

Kira desteği yatırımı etkiliyor

40 adet AVM içerisinde yer aldıklarına ve AVM kiralarının döviz cinsinden ödendiğine de değinen Akyıldız, “AVM kiralarında TL’ye dönülecek lafı biraz havada kaldı” dedi. “Bu AVM’lerden yalnızca 2’si TL’ye döndü. Birkaç tanesi güncel kur üzerinden TL’ye dönmeyi teklif etti ancak konu o değildi. Fiyatlanmış bir dövizden TL’ye dönmek bir anlam ifade etmiyor. Fakat kur sabitlemelerle, cirodan kiraya dönüşlerle destek olanlar oldu. Bu süreç, perakendecide bundan sonraki projelerde hangi grupla yola devam edeceği konusunda tercih yarattı. Gelecekte yapılan yatırımlarda, geçmişte görülen desteğin çok önemli etkisi oldu” yorumunu yaptı.

Haberin Devamı