Gazete Vatan Logo

İncil’de geçen kutsal kiliselerden 3’ü Manisa’da

İncil’de adı geçen 7 kilisenin üçü Salihli Sardes, Alaşehir St. Jean ve Akhisar Thyateira kiliseleri Manisa’da yer alıyor. Asyadan gelen turistler, din adamlarıyla birlikte bu alanları ziyaret ediyor.

İncil’de geçen kutsal  kiliselerden 3’ü Manisa’da

Ege Bölgesi, Hristiyanlığın ilk kiliseleri olarak bilinen ve İncil’de adı geçen 7 kiliseye ev sahipliği yapıyor. Smyrna, İzmir Efes, Denizli Laodikya, İzmir Bergama, Salihli Sardes, Alaşehir St. Jean, Akhisar Thyateira Kiliseleri, vahiy gönderilen 7 kilise olarak biliniyor. İnanç turizmi açısından değerli olan bu alanlar, bulundukları bölgelerin turizmine de katkı sağlıyor. Özellikle İncil’de adı geçen bu kiliselerden 3’ünün Manisa’da yer alması dikkat çekerken, bölgede geçmişte Hristiyan nüfusunun yoğunluğu göze çarpıyor. Turizmciler ve sanat tarihçileri de 7 kilisenin fiziksel yapıtlar olarak değil, bulundukları yerlerdeki 7 ayrı topluluk veya kent olarak algılanması gerektiğini söylüyor.

Yetkililer, Manisa’da 2017 yılında Sardes’e 39 bin, Akhisar Thyateira ‘ya 15 bin, Alaşehir St. Jean Kilisesi’ne ise 6 bin ziyaretçi geldiğini belirtti. 2018 yılının ilk 5 ayında ise, Sardes 10 bin, Akhisar Thyateira 6 bin, Alaşehir St. Jean Kilisesi 2 bin ziyaretçi çekti.

Büyük ilgi var

Manisa’daki 3 kiliseye turistlerin en çok nisan, mayıs, haziran aylarında geldiği öğrenilirken, kış aylarında turist yoğunluğunun azaldığı belirtildi.

Haberin Devamı

Dini tur düzenleyen turizm firmaları için vazgeçilmez bir rota olan Manisa’daki 3 kilise, özellikle Güney Koreli Hristiyanlardan ilgi görüyor. Ayrıca İtalya’dan Katolikler, Singapur’dan hem Katolik hem Protestanlar, Filipinler’den Katolikler, Tayvan’dan Protestanlar dini turlara daha çok ilgi gösteriyor.