Gazete Vatan Logo

İnceleme: Lenovo ThinkPad 2

Lenovo''dan muhteşem özelliklerde bir Windows Tablet geliyor

Windows 8 tablet mi almayı düşünüyorsunuz? Microsoft Surface Pro ya da Asus VivoTab Smart’a seçenek olarak Lenovo’dan da Windows 8 bir model yayınlanıyor. Ayrıca Galaxy Note 10.1 gibi seçeneklerin Windows 8’de de bulunmamasından şikayetçi kullanıcılar için de güzel bir seçenek olacak.

Tasarımına değinecek olursak, tablet 9.9mm inceliğe sahip. 565 g ağırlıkla karşımıza çıkıyor. Surface ve Asus VivoTab ile benzer boyutlarda gelen Windows 8 tabletin tasarımı da oldukça iyi ve kullanışlı görünüyor.

Galaxy Note 10.1’deki avantajdan bahsetmiştik, sanırım ne olduğunu anladığınız: S Pen. Lenovo tabletin kalemi de bulunuyor ve çizim programlarındaki keyfi ikiye katlıyor, hem de Windows 8 farkıyla.

Mikro SD, mikro SIM ve mini HDMI girişleri bulunan tablet, tahmin ettiğiniz gibi arama yapma yeteneğine sahip olacak. 10.1 inç ekran büyüklüğüyle gelen cihazın ekran çözünürlüğü 1366x768 IPS. 155 ppi ekran yoğunluğu tableti cam kalitesinde yapmasa da oldukça iyi diyebiliriz.

Windows 8 tabletlerde genellikle gördüğümüz bir şey olmayan kalemi de en çok ilgi uyandıran özellikleri arasında yer alıyor.

ThinkPad Tablet 2 çift çekirdekli 1.8 GHz Intel Atom Z2760 işlemci ve 2 GB RAM ile geliyor. Intel HD SGX454 GPU grafikler de diğer özelliklerinden biri. Surface’in core i5 işlemcisinden sonra biraz düşük özelliklere sahip gibi görünse de piyasadaki bir çok tableti gölgede bırakabilir.

Haberin Devamı

32 GB ve 64 GB versiyonları bulunan cihaz mikro SD kart yardımıyla hafıza artırma imkanı da sunuyor. Bluetooth 4.0, Wi-Fi ve GPS de temel bağlantı özellikleri arasında.

Otomatik odaklama yapabilen 8 mega piksel kamera, artık tabletlerin de birer telefon gibi kullanıldığının kanıtları arasında. Tabletler büyük olmasına rağmen üreticiler iyi kameralarla ve arama yapabilme özellikleriyle tabletlere telefon muamelesi yapmaya devam ediyor.

LED flaşlı kamera iyi çekimler sunuyor. 1080p kalitedeki video kapasitesi de cabası.

Son olarak da batarya özellikleri tablete yaklaşık 9-10 saat normal kullanım sunuyor. Sadece Wi-Fi bulunan 32 GB hafızalı modelinin fiyatının 579$ civarında bir fiyat etiketiyle satışa sunulacağı belirtiliyor.



KAYNAK : Teknolojioku.com - Daha büyük Galaxy Note geliyor!